Home » D:News » Aquanaut, un Transformer în viaţa reală. Ce poate face robotul subacvatic – VIDEO

Aquanaut, un Transformer în viaţa reală. Ce poate face robotul subacvatic – VIDEO

Aquanaut, un Transformer în viaţa reală. Ce poate face robotul subacvatic – VIDEO
Publicat: 03.08.2019
Aquanaut este un robot care se poate transforma pentru a-şi facilita accesul în zone greu accesibile din apă.

Huston Mechatronics a proiectat şi a construit un robot care ar putea să fie cel mai apropiat lucru pe care îl avem în lumea asta de un Transformer. Aceast robot este destinat operaţiunilor subacvatice în zone în care oamenii fie nu pot ajunge, fie este mult prea periculos pentru oameni să ajungă, notează Futurism.

Aquabot, aşa cum a fost botezat de către constructori, poate „opta” pentru două forme: una de submarin şi una aproximativ umanoidă, descrisă ca fiind asemănătoare unei sirene. Această capacitate de transformare îi permite acestui robot să fie folosit pentru sarcini pe fundul mării, precum repararea unor conducte sau a altor structuri subacvatice, unde alţi roboţi au probleme atunci când trebuie să opereze.

Imagini cu acest robot au fost obţinute în cadrul unui test care a avut loc piscina gigantică pe care NASA o foloseşte pentru a-şi antrena astronauţii în condiţii de microgravitaţie.

În prezent, Aquanaut este testat în condiţiile simulatorului de microgravitaţie al NASA, folosirea sa în situaţii reale, precum conducte de gaze naturale sau ţiţei care au fisuri, urmând să aibă loc în viitorul apropiat.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase