Home » D:News » Cum să îi inveţi pe copii ce înseamnă abuzul sexual. Sfaturi de la specialişti

Cum să îi inveţi pe copii ce înseamnă abuzul sexual. Sfaturi de la specialişti

Cum să îi inveţi pe copii ce înseamnă abuzul sexual. Sfaturi de la specialişti
Publicat: 31.07.2019
Reporterul CNN Kelly Wallace a realizat un material în care cere părerea mai multor părinţi în legătură cu subiectul abuzului sexual şi al modului de a discuta acest subiect sensil cu cei mici.

De exemplu,  autoarea cărţii „The Good Mother Myth: Redefining Motherhood to Fit Reality”, Norman Nathman, mama unui băiat de 11 ani, a declarată că discută cu cel mic în mod frecvent despre astfel de subiecte, explicându-i ce înseamnă consimţământul şi controlul asupra propriului corp.

„Deşi urăsc faptul că atât de multe femei sunt abuzate, de fiecare dată când o astfel de situaţie este făcută publică, reprezintă un prilej şi un exemplu de a-i arăta fiului meu că nu contează cine eşti şi cât de bogat eşti, abuzul, precum şi a profita de alte persoane de la serviciu este inacceptabil. Văd că atât de mulţi copii ştiu mai bine decât bărbaţii care au arătat o aplecare faţă de astfel de lucruri şi este foarte ruşinos”, a continuat aceasta.

Lauren Smith Brody, autoarea cărţii „The Fifth Trimester: The Working Mom’s Guide to Style, Success, Sanity, and Big Success After Baby”, a mărturturisit că nu a discutat explicit despre abuzul sexual, dar a început să îşi înveţe băieţii ce înseamnă consimţământul şi controlul asupra propriului corp. De fiecare dată când apare o situaţie neplăcută, de violeţă între cei doi fraţii, femeia le atrage atenţia că nu este în regulă să atingi corpul cuiva fără a primi consimţământul, indiferent de situaţie.

„Trebuie să îi învăţăm pe cei mici ce înseamnă limitele”

Tricia Ferrara, autoare a cărţii „Parenting 2.0” şi consilieră profesională licenţiată, a declarat că părinţii ar trebui să-şi înveţe copii despre limite şi putere.

„Încă din prima zi, trebuie să le arătăm copiilor limitele unui anumit tip de relaţie – intimă, profesională, personală – şi faptul că puterea nu înseamnă a domina pe altcineva sau a ameninţa pentru căştig personal. Acest tip de conversaţii sunt cu atât mai importante cu cât în zilele noastre tehnologia amplifică riscul de violare a limitelor, dar şi riscul de abuz”, a declarat consiliera.

Aceasta pune accentul pe faptul că este important să discuţi, dar, mai ales, este important să discuţi cu copilul tău.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase