Home » D:News » Infecţia cu o bacterie rară luată de la câinele ei a dus la amputarea tuturor membrelor unei femei

Infecţia cu o bacterie rară luată de la câinele ei a dus la amputarea tuturor membrelor unei femei

Infecţia cu o bacterie rară luată de la câinele ei a dus la amputarea tuturor membrelor unei femei
Publicat: 08.08.2019
Marie Trainer din Ohio, SUA, a contractat o infecţie bacteriană extrem de rară care a cauzat necroza extinsă la nivelul membrelor sale, medicii concluzionând că acestea trebuie amputate.

Marie Trainer din Ohio, Statele Unite ale Americii, s-a aflat în pericol de moarte din cauza unei infecţii bacteriene extrem de rare. Această infecţie, presupun medicii, a fost contractă după ce s-a jucat cu căţelul ei, notează Live Science.

În data de 11 mai,  Marie Trainer s-a prezentat la Unitatea de Urgenţe prezentând simptome precum febră, greaţă şi dureri de cap, din cauza faptului că recent ea călătorise în Caraibe. După ce au analizat-o, medicii au afirmat iniţial că de vină pentru starea ei de sănătate ar fi un virus tropical.

Din nefericire pentru ea, starea ei a continuat să se degradeze, medicii find nevoiţi să îi inducă o comă medicală. În acest timp, pielea ei a căpătat nuanţe roşii-violete şi ţesuturile membrelor au început să moară. La şapte zile din momentul internării, doctorii au identificat sursa problemelor de care suferea Marie Trainer: infecţia cu bacteria Capnocytophaga canimorsus.

Această bacterie trăieşte de obicei în saliva din gurile câinilor şi ale pisicilor, trecerea de la animalele de companie făcându-se cu ajutorul muşcăturilor, zgârieturilor şi chiar al salivei. Medicii au stabilit că în cazul acesta vinovatul este căţelul pacientei, un pui de ciobănesc german care a lins o zgârietură nevindecată.

Infecţia cu Capnocytophaga canimorsus este destul de rară, majoritatea persoanelor care au câini şi pisici nu ajung în această situaţie. Medicii ştiu că oamenii care au un sistem imunitar deficitar: suferă de cancer, HIV, diabet sau dacă au avut splina extirpată au şanse mai mari de a fi succeptibili la această infecţie. Totuşi, în cazul acesta este neclar dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti factori au fost implicaţi.

În ciuda rarităţii acestei infecţii, Capnocytophaga canimorsus tinde să fie extrem de agresiv, creând condiţiile pentru complicaţii serioase: cedarea organelor sau cangrenă, iar 30% dintre cei care contractează această infecţie mor. În cazul acesta, vestea bună este că nu s-a ajuns la deces, dar medicii au fost nevoiţi să îi amputeze toate membrele.

Până în prezent, Marie Trainor a trecut prin opt intervenţii chirugicale şi, în curând, îi vor fi realizate membre protetice pentru a-şi putea continua, pe cât posibil viaţă.

Citeşte şi:

”Săruturile” primite de la animalul tău de companie te-ar putea îmbolnăvi

Boala care stârneşte panică în SUA: ce este ciudata maladie care duce la paralizia membrelor?

Boli rare şi medicamente orfane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase