Home » D:News » Bucharest Gaming Week celebrează 20 de ani de Counter-Strike la festivalul Summer Well

Bucharest Gaming Week celebrează 20 de ani de Counter-Strike la festivalul Summer Well

Bucharest Gaming Week celebrează 20 de ani de Counter-Strike la festivalul Summer Well
Publicat: 08.08.2019
Bucharest Gaming Week anunţă că vor sărbători două decenii de existenţă a jocului Counter-Strike la festivalul Summer Well, sâmbătă şi duminică, pe Domeniul Stirbey, unde vor fi prezentate şi Mortal Kombat, FIFA19, Guitar Hero sau Gran Turismo Sport, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Evenimentul dedicat industriei de game development şi pasionaţilor de jocuri video din România, Bucharest Gaming Week, va aduna gameri din mai multe generaţii, dornici să descopere sau să-şi aducă aminte de cele mai tari momente în preajma unor titluri legendare, la Summer Well.

”Timp de două zile vom sărbători cei 20 de ani de la lansarea celebrului joc Counter-Strike prin numeroase competiţii jucate în versiunea retro a hărţii clasice Dust 2, lansată de Valve special pentru aniversare. Competiţiile 5v5 vor fi susţinute de laptop-urile de gaming Acer Helios 300, echipate cu periferice Logitech G”, arată organizatorii.

Electronic Arts Romania aduce un alt joc legendar, FIFA, în cadrul spaţiului Bucharest Gaming Week de la Summer Well. Celebrul joc, dezvoltat de studiourile EA din Bucureşti şi Vancouver, va include în viitoarea sa ediţie, ce va fi lansată în toamnă, şi Liga 1 de fotbal a României.

“Ne dorim sa creăm un arc peste timp în această capsulă pe care Bucharest Gaming Week o prezintă la Summer Well. Jocuri, în faţa cărora petreceam nopţi întregi în internet café-uri, în urmă cu 20 de ani, sunt şi acum un catalizator pentru noile generaţii. Dust 2, acel anume maus Logitech pe care unii îl păstrează ca amintire din acele vremuri, FIFA, despre care vrem ca toată lumea să ştie că este un joc realizat la Bucureşti, sunt şi astăzi la fel de cool”, spune Tudor Dăescu, preşedintele Gaming Week.

În plus, gamerii si pasionaţii de curse auto vor avea ocazia să îşi testeze abilităţile de piloţi în VR jucând Gran Turismo Sport cu ajutorul celor două simulatoare de racing Logitech G.

Pasionaţii de muzică pot interpreta melodiile preferate cu Guitar Hero, unul dintre jocurile nelipsite la petreceri. Gateway VR Studio – Virtual Reality Arcade va avea două setup-uri VR unde cei prezenti vor putea juca Beat Saber, jocul în care participanţii luptă împotriva ritmului mişcându-se odată cu el.

Demersul anunţă cea de-a treia ediţie a Bucharest Gaming Week care se va desfăşura între 4 şi 10 noiembrie, iar evenimentul central va avea loc la Palatul Parlamentului, în weekendul 9-10 noiembrie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase