Home » D:News » Modelul Iman, premiată pentru contribuţia artistică şi umanitară

Modelul Iman, premiată pentru contribuţia artistică şi umanitară

Modelul Iman, premiată pentru contribuţia artistică şi umanitară
Publicat: 09.08.2019
Modelul Iman, văduva muzicianului David Bowie, va primi un premiu pentru recunoaşterea contribuţiei artistice şi umanitare, la Veneţia, în ultima parte a lunii august, anunţă publicaţia britanică The Independent, citată de Mediafax.

Iman va primi premiul ”Franca Sozzani”. Este al treilea an când se acordă această distincţie rezervată femeilor care au marcat arta şi iniţiativele umanitare din ultimii ani. Primele două premii au fost acordate actriţelor Julianne Moore şi Salma Hayek.

Premiul a fost iniţiat de familia regretatei editoare a Vogue Italia, Franca Sozzani, în 2017. Fiul editoarei, fotograful şi regizorul Francesco Carrozzini, a arătat că ”Iman a schimbat lumea modei în aceeaşi manieră în care a făcut-o şi Franca: curajoasă, inovativă şi incluzivă”

Iman a ajuns cunoscută în anii ’70-’80 fiind unul dintre cele mai cunoscute supermodele. A colaborat cu mărci faimoase precum Versace, Donna Karan şi Calvin Klein.

Yves Saint Laurent a descris-o ca “femeia visurilor” lui. A lansat propria linie de produse, IMAN Cosmetics, în 1994 şi a jucat în mai multe filme, între care se numără şi ”Star Trek VI: The Undiscovered Country”, ”No Way Out” şi ”Lies of The Twins”.

Iman este văduva regretatului muzician David Bowie. Ea a dedicat mult timp implicării în proiecte umanitare susţinute de organizaţii ca The Children’s Defense Fund, Action Against Hunger şi Raise Hope For Congo.

În 2010, a primit un premiul Fashion Icon American acordat de Consiliul Designerilor de Modă.

În vârstă de 64 de ani, Iman, pe numele real Zara Mohamed Abdulmajid este un model de origine somaleză. Vorbeşte somaleză, arabă, italiană, franceză şi engleză. S-a căsătorit cu David Bowie în 1992 în Elveţia, la Lausanne. Trăieşte în New York şi la Londra.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase