Home » D:News » Filosof: Ar trebui să nu mai căutăm răspunsul la întrebarea dacă Universul nostru este o simulare

Filosof: Ar trebui să nu mai căutăm răspunsul la întrebarea dacă Universul nostru este o simulare

Filosof: Ar trebui să nu mai căutăm răspunsul la întrebarea dacă Universul nostru este o simulare
Publicat: 22.09.2019
Preston Greene, profesor de filosofie al Universităţii Nanyang, este de părere că ar trebui să nu mai încercăm să află dacă Universul nostru este o simulare sau nu.

În lumea filosofiei, precum şi cea a mass media, ideea că tot ceea ce nu cunoaştem ar putea face parte dintr-o simulare este cât se poate de prezentă. Pornind de la filosofia care şi-au dedicat munca aflării unui răspuns, până la filme precum cele din seria Matrix, care au adus această idee în atenţia publicului, în ultimele decenii s-a încercat mereu descoperirea unui răspuns legat de această posibilitate.

Preston Greene, un profesor de filosofie al Universităţii Tehnice Nanyang, este de părere că toate aceste discuţii legate de posibilitatea ca noi să fim prinşi în interiorul unei simulări sunt inutile şi că ar trebui să nu mai facem eforturi pentru a afla adevărul, notează Futurism.

În mod obişnuit, ne-am aştepta ca un filosof să facă tot ce îi stă în putinţă să afle adevărul şi să nu considere că eforturile legate de aflarea adevăratei naturi a realităţii noastre sunt inutile, dar raţionamentul lui Preston Greene este cât se poate de logic şi solid. Astfel, el este de părere că, în posibilitatea în care chiar am fi parte a unei simulări, conştientizarea acestui fapt ne-ar putea aduce sfârşitul.

Filosoful este de părere că conştientizarea faptului că trăim într-o simulare i-ar putea determina pe cei care o rulează să o oprească, într-un mod asemănător cu cel în care nu mai salvăm progresul într-un joc video. Argumentul acestuia este construit pornind de la metodologia testelor clinice dublu orb care se fac pentru a testa unele medicamente. În această situaţie, cei care conduc testul sau simularea au două grupuri: unul de control şi altul de experiment. Dar, au grijă ca nimeni să nu ştie din ce grup face parte, identificarea apartenenţei la unul dintre grupuri aduce cu sine nulitatea testului.

O situaţie asemănătoare poate avea loc şi în cazul în care noi am face parte dintr-o simulare, am putea fi eliminaţi deoarece astfel am invalida orice date ar fi putut fi culese din acţiunile şi interacţiunile noastre, făcând astfel inutilă existenţa noastră.

Citeşte şi:

Trăim într-o hologramă controlată de extratereştri, susţine un reputat cercetător din cadrul NASA

Pamantul, o holograma uriasa?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase