Home » D:News » Compania Huawei, nemulţumită de extinderea ”licenţei generale temporare”

Compania Huawei, nemulţumită de extinderea ”licenţei generale temporare”

Compania Huawei, nemulţumită de extinderea ”licenţei generale temporare”
Publicat: 21.08.2019
Compania chineză Huawei nu este mulţumită de hotărârea autorităţilor americane de extindere a licenţei temporare de import şi susţine că această măsură nu schimbă faptul că gigantul chinez a fost „tratat în mod nedrept”, potrivit France 24, citată de Mediafax.

Huawei şi-a exprimat nemulţumirea prin intermediul unui comunicat de presă, în contextul în care Departamentul de Comerţ al Statelor Unite a anunţat că extinde licenţa de import pentru Huawei cu 90 de zile, ca un gest de „bună-credinţă”, pe fondul negocierilor dintre Statele Unite şi China privind comerţul.

„Este clar că această decizie, luată în acest moment, este motivată politic şi nu are nicio legătură cu securitatea naţională”, a informat Huawei în comunicatul de marţi. „Extinderea licenţei generale temporare nu schimbă cu nimic faptul că Huawei a fost tratată în mod nedrept”, mai arată compania.

Ridicarea parţială a restricţiilor impuse gigantului telecom a fost un element-cheie în cadrul acordului încheiat în luna iunie între Donald Trump şi omologul său chinez, Xi Jinping, pentru reluarea negocierilor privitoare la comerţul dintre cele două ţări. Decizia a fost criticată de mai mulţi senatori americani, atât democraţi, cât şi republicani, care susţin că Huawei are legături puternice cu agenţiile chineze de spionaj. Senatorii sunt îngrijoraţi că aceste agenţii ar putea face uz de distribuirea globală a tehnologiilor Huawei pentru acţiuni de spionaj.

Administraţia Donald Trump impusese limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale. Washingtonul denunţă presupusa apropiere a Huawei de armata chineză, argumentând că fondatorul companiei chineze, miliardarul Ren Zhengfei, un simpatizant al Partidului Comunist, a fost ofiţer de telecomunicaţii în timpul stagiului militar.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase