Home » D:News » SpaceX pregăteşte ultimul de zbor al rachetei Starhopper

SpaceX pregăteşte ultimul de zbor al rachetei Starhopper

SpaceX pregăteşte ultimul de zbor al rachetei Starhopper
Publicat: 27.08.2019
Angajaţii SpaceX din Boca Chice, Texas (Statele Unite), se ocupă de ultimele detalii dinaintea zborului rachetei Starhopper. Racheta trebuia să fie lansată luni (26 august), dar în ultimul moment a fost amânată pentru marţi seara. Această rachetă a mai fost supusă unui zbor de test în luna iulie a acestui an, compania declarându-l un succes.

În timpul zborului, racheta se va ridica la o altitudine de 150 de metri, notează Futurism.

Starhopper este un prototip reutilizabil al viitoarelor rachete Starship, la care SpaceX deja lucrează. În timpul zborului experimental, racheta va trebui să se ridice la o altitudine de aproximativ 150 de metri, după care va efectua o aterizare în trei etape pentru a dovedi viabilitatea şi potenţialul de reutilizare al rachetelor Starshipm.

Engine cam pic.twitter.com/3cWHU50353

— Elon Musk (@elonmusk) 26 iulie 2019

Autorităţile locale din districtul Cameron, Texas, au ţinut să informeze populaţia asupra unei situaţii în care testul se va dovedi un eşec. Mai exact, autorităţile au subliniat că problemele din timpul zborului ar putea cauza o undă de şoc care să spargă ferestrele locuinţelor din zonă. De asemenea, locuitrii din preajma zonei de testare au fost sfătuiţi să părăsească zona în timpul testelor, asta pentru a preveni orice problemă sau accident care ar putea apărea.

În data de 26 august, responsabilii testului au decis amnânarea, în ultimele momente, a testului. Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a declarat că a mai fost necesară o ultimă inspecţie pentru verficarea intergrităţii rachetei care urma să fie lansată. Tot el a explicat faptul că lansarea a fost amanată cu 24 de ore, testul urmând să aibă loc la ora locală 17 (miercuri, ora 2 a României).

După aceste teste, SpaceX îşi va concentra atenţia şi resursele către cele două rachete Starship la care compania lucrează deja. Starship este cel mai îndrăzneţ proiect al acestei companii, vizând crearea şi perfecţionarea unui sistem de propulsie reutilizabil pentru zborul spaţial către Lună sau chiar către Marte. Estimările oamenilor de ştiinţă care lucrează pentru această companie spaţială spun că, în cazul unui succes din partea proiectului Starship, până la 100 de pasageri ar putea călători la bordul unei astfel de rachete.

Citeşte şi:

Elon Musk a anunţat că prototipurile a două rachete SpaceX ar putea fi gata la sfârşitul lunii august

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase