Home » D:News » Brazilia anunţă că acceptă ajutoarele internaţionale, cu o condiţie

Brazilia anunţă că acceptă ajutoarele internaţionale, cu o condiţie

Brazilia anunţă că acceptă ajutoarele internaţionale, cu o condiţie
Publicat: 29.08.2019
Administraţia de la Brazilia a decis că va accepta ajutoarele internaţionale care i-au fost oferite pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană, însă condiţia pe care o impune este aceea de a avea dreptul să decidă cum să utilizeze aceste fonduri, potrivit Reuters, citat de Mediafax

Anunţul a fost făcut marţi seara de către Rego Barros, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. „Suveranitatea Braziliei nu este negociabilă”, a spus acesta.

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat marţi că doreşte ca Emmanuel Macron să-şi retragă „insultele” la adresa sa, înainte de a lua în considerare ajutorul oferit de ţările din grupul G7 de a acorda Braziliei 20 de milioane de dolari pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană.

Vorbind cu reporterii din Brazilia, Bolsonaro a spus: „În primul rând, Macron trebuie să-şi retragă insultele. M-a numit mincinos. Înainte de a vorbi sau de a accepta ceva din Franţa (…) trebuie să-şi retragă aceste cuvinte, atunci putem vorbi”, a spus Bolsonaro.

G7, organizaţie formată din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, a fost de acord să acorde sprijin şi pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire, plan care va fi prezentat Organizaţiei Naţiunilor Unite în luna septembrie.

Numărul incendiilor de vegetaţie produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creştere de aproape 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut, a informat recent Institutul Naţional pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase