Home » D:News » Facebook foloseşte Minecraft pentru a-şi antrena algoritmii AI

Facebook foloseşte Minecraft pentru a-şi antrena algoritmii AI

Publicat: 04.09.2019
O echipă a Facebook vrea să folosească Minecraft pentru a-şi antrena algoritmul AI, în vederea adaptării acestuia pentru îndeplinirea mai multor sarcini.

Experţii în informatică explică faptul că atunci când un program de inteligenţă artificială este creat acesta poate îndeplini foarte bine o sarcină, interacţiunea cu oamenii fiind extrem de utilă pentru evoluţia continuă a acestuia.

O echipă de la Facebook, care lucrează la construirea unei inteligenţe artificiale care ar trebui să efectueze o multitudine de sarcini, vrea să îşi antreneze algoritmul folosind Minecraft. Ei argumentează că acest joc oferă posibilitatea unui număr infinit de sarcini din care algoritmul poate învăţa, notează Futurism.

În articolul publicat pe serverul ArXiv, oamenii de ştiinţă de la Facebook explică: „Jucătorii de Minecraft sunt creativi şi diversitatea de obiecte şi structuri construite de către jucători este uimitoare”. Ei mai adaugă faptul că, după cum dovedesc miile de ore de gameplay postate de către jucători, aceştia reuşeşc să creeze structuri uimitoare şi chiar că recreeze clădiri, monumente sau chiar oraşe întregi din realitate.

Dacă pentru un jucător uman, Minecraft se poate dovedi o aventură interesantă în care ar putea să construiască tot felul de obiecte sau structuri. Totuşi, pentru un algoritm se poate dovedi un test extrem de greu şi asta din cauza faptului că acesta trebuie să înţeleagă solicitarea primită, precum şi fiecare cuvânt prin care solicitarea este transmisă.

 Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase