Home » D:News » Coloniile de pe Marte ar putea fi construite cu ajutorul roboţilor care imită mişcările umane

Coloniile de pe Marte ar putea fi construite cu ajutorul roboţilor care imită mişcările umane

Coloniile de pe Marte ar putea fi construite cu ajutorul roboţilor care imită mişcările umane
Publicat: 12.09.2019
SE4 este o companie care dezvoltă software care permite controlarea roboţilor cu ajutorul echipamentelor de realitate virtuală.

Construirea unei colonii pe Marte reprezintă, în continuarea, o perspectivă destul de îndepărtată, dar din fericire oamenii de ştiinţă depun eforturi pentru a face ajunge acolo cât mai repede şi a pune la dispoziţia astronauţilor care vor ajunge pe planeta roşie şi coloniştilor care vor veni după ei cele mai bune echipamente şi instrumente. Cercetătorii companiei SE4 sunt de părere că programele la care ei lucrează vor putea reprezenta un avantaj în punerea bazelor unei viitoare colonii, notează Futurism.

Softurile create de către SE4 permit controlarea roboţilor cu ajutorul unor ochelari de realitate şi a unor manete. În viitor, sunt de părere angajaţii companiei, aceste programe vor permite unui operator de pe Terra să trimită o serie de intrucţiuni acelor roboţii care vor construi pe Marte.

Planul celor de la SE4 este să construiască o serie de programe care să le permită roboţilor să funcţioneze în mod semi-autonom sau chiar autonom. În acest fel, problema comunicaţiilor pe distanţe mari, precum cea dintre Pământ şi Marte, va fi rezolvată.

 „Comunicaţiile noastre au viteza luminii, chiar dacă folosesc sisteme radio sau optice”, explică Laura Seward Forczyk, expertă în ştiinţe spaţiale. „Dacă vrem să mergem pe Marte şi să comunicăm cu roboţii sau navetele trimise acolo în avans, trebuie să avem echipamente care să poată acţiona într-un mod independent de comenzile trimise de pe Terra”, a mai adăugat aceasta.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase