Home » D:News » Germania va interzice folosirea erbicidului glifosat care ar cauza cancer

Germania va interzice folosirea erbicidului glifosat care ar cauza cancer

Germania va interzice folosirea erbicidului glifosat care ar cauza cancer
Publicat: 09.09.2019
Germania va interzice folosirea erbicidului glifosat - care face obiectul unor procese, în SUA, cu mize de miliarde de dolari, pentru că ar cauza cancer - din 2023, limitând utilizarea acestuia până atunci, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Decizia vine după ce, în luna iulie, parlamentul austriac a aprobat un proiect de lege care interzicea utilizarea glifosatului şi după ce aproximativ 20 de primari francezi l-au interzis luna trecută în municipalităţile lor, sfidând guvernul.

Compania Bayer spune că nu este de acord cu decizia guvernului german: „O astfel de interdicţie ar ignora aprecierile ştiinţifice ale autorităţilor competente din întreaga lume, care au stabilit de mai bine de 40 de ani că glifosatul este sigur în folosire”.

Erbicidele pe bază de glifosat sunt cele mai utilizate produse de combatere a buruienilor din lume.

Guvernul german a declarat că va reduce sistematic utilizarea erbicidelor care conţin glifosat începând cu 2020.

Glyphosate a fost dezvoltat de Monsanto sub brandul Roundup. Acum este comercializat la nivel mondial de zeci de alte grupuri chimice, inclusiv Dow Agrosciences şi BASF din Germania.

Îngrijorările legate de siguranţa sa au apărut când o agenţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a concluzionat în 2015 că probabil provoacă cancer.

Bayer, care a achiziţionat Monsanto anul trecut, spune că studiile şi autorităţile de reglementare au considerat glifosatul şi Roundup-ul sigure pentru uz uman.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase