Home » D:News » Unde au ajuns maimuţele din casa lui Nuţu Cămătaru

Unde au ajuns maimuţele din casa lui Nuţu Cămătaru

Unde au ajuns maimuţele din casa lui Nuţu Cămătaru
Publicat: 23.09.2019
Cele trei maimuţe macac şi alte două exemplare de coati ale lui Nuţu Cămătaru au ajuns, luni dimineaţă, la o grădină zoologică din Târgu Mureş. Animalele nu au fost eliberate în natură deoarece au trăit până în prezent în captivitate şi, cel mai probabil, nu ar fi putut să-şi procure singure hrana.

Cele trei maimuţe macac şi două exemplare de coati ale lui Nuţu Cămătaru au fost transferate la grădina zoologică din Târgu Mureş.

„Cele trei exemplare de macac, dar şi cele două exemplare de coati au ajuns cu bine în această dimineaţă (luni, n.r.) la Grădina Zoologică Târgu Mureş. Azi noapte au fost tranchilizate de medicul Ovidiu Roşu de la Centrul Visul Luanei, au fost urcate în maşina ASPA şi transportate către Grădina Zoologică Târgu Mureş”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Cătălina Trănescu, reprezentant ASPA.

La casa lui Cămătaru a fost găsită şi o cămilă, dar a rămas la domiciliu.

„Pentru cei care au întrebat de ce nu au putut fi eliberate în natură – vorbim de maimuţe care au trăit în captivitate de la o vârstă fragedă, astfel încât ar fi foarte greu să se adapteze la viaţa din natură. Cel mai probabil nu ar putea să şi procure singure hrană şi sfârşitul lor nu ar fi unul fericit”, a mai explicat sursa citată.

Autorităţile au efectuat percheziţii la domiciliul lui Cămătaru după ce o maimuţă macac a fost capturată în Sectorul 5 al Capitalei, fiind deschis dosar penal în acest sens (pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural). La domiciliul acestuia au fost găsite alte două maimuţe macac şi două exemplare de coati, dar şi o cămilă.

La percheziţiile de săptămâna trecută au participat reprezentanţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi ai Gărzii de Mediu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase