Home » D:News » A patra ediţie a hackathonului NASA Space Apps Challenge în România. Cum te poţi înscrie

A patra ediţie a hackathonului NASA Space Apps Challenge în România. Cum te poţi înscrie

A patra ediţie a hackathonului NASA Space Apps Challenge în România. Cum te poţi înscrie
Publicat: 02.10.2019
A patra ediţie a hackathonului internaţional NASA Space Apps Challenge 2019 va avea loc în România în perioada 19-20 octombrie 2019, se arată într-un comunicat de presă remis Descopera.ro.

Hackathonul de 48 de ore se va desfăşura simultan în Bucureşti, Cluj Napoca şi Craiova, alături de peste 200 oraşe din întreaga lume. Principalul scop al acestuia este de a corela datele NASA, într-o manieră colaborativă, cu persoane implicate din toată lumea care pot găsi soluţii la aceste provocări.

La ediţia din acest an sunt propuse cinci teme generice şi 25 de teme specifice care pot fi consultate în cadrul fiecărei categorii. Una dintre ele, Oceanele pământului, urmăreşte identificarea de soluţii optime pentru protejarea acestora, în timp ce categoriile Luna noastră, respectiv Planetele, aproape şi departe propun explorarea creativă a acestora. Către stele invită participanţii să jongleze cu ştiinţa, arta şi tehnologia, pentru a descoperi oportunităţile spaţiului exterior. Ultima categorie, Trăind în propria lume, pune accentul pe elementele care ne permit existenţa pe Terra şi pe proiectele creative care ilustrează conexiunile din interiorul acestui ecosistem.

„În mod cert spaţiul rămâne un subiect deosebit de provocator, atât pentru noi, adulţii, cât şi pentru cei tineri şi foarte tineri. De aceea, a patra ediţie a hackathon-ului NASA Space Apps Challenge desfăşurată în România ne găseşte nerăbdători şi curioşi să descoperim noi echipe creative şi ingenioase. Suntem mândri de rezultatele obţinute până acum de echipele din România, una dintre ele ajungând în 2018 printre finaliştii la nivel global. Temele propuse şi anul acesta sunt ofertante, aşa că sperăm să fie primite cu entuziasm de participanţi şi să ne bucurăm de rezultate cel puţin la fel de spectaculoase”, a declarat Cristian Dascălu, fondator Digital Transformers, unul dintre organizatori.

Înscrierile se fac pe pagina fiecărui oraş aici. Sunt încurajate să participe persoanele de orice vârstă, creative şi cu abilităţi de rezolvare a problemelor – elevi, studenţi sau profesionişti, începători sau veterani. Acestea pot fi programatori, oameni de ştiinţă sau doar pasionaţi de acest domeniu, designeri, storytelleri, creatori, constructori, specialişti software.

SpaceApps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. În cadrul ediţiei din 2018 au fost înscrişi peste 18.000 de participanţi din 75 de ţări, iar în România, un număr de 300 de participanţi au luat parte la hackathon. La ediţia din 2018 au fost desemnate 8 echipe finaliste din România, iar una dintre cele din Cluj s-a numărat printre finalistele internaţionale la categoria “Impact galactic”. Mai multe detalii despre evenimentul din acest an sunt disponibile aici sau pe Facebook aici.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase