Home » D:News » Sfaturi pentru ameliorarea psoriazisul

Sfaturi pentru ameliorarea psoriazisul

Sfaturi pentru ameliorarea psoriazisul
Publicat: 10.11.2019
Potrivit statisticilor aproximatv 2% din populaţia generală suferă de psoriazis.

Traumele emoţionale, stresul, infecţiile şi anumite medicamente pot contribui la dezvoltarea acestei afecţiuni, însă există foarte multe modalităţi de a o ţine sub control. Iată câteva variante ce te pot ajuta în lupta cu psoriazisul.

Aplică un strat gros de cremă onctuoasă

Căutaţi o modalitate de a reduce mâncărimea? O cremă grasă poate fi răspunsul. Încearcă vaselina sau un alt emolient gras. Acesta blochează apa în piele pentru a o ajuta să se vindece şi să reducă roşeaţa şi mâncărimea.

Oţet de cidru de mere pentru scalp

Oţetul este un condiment mai mult decât ideal pentru dressingul de salate, dar poate face minuni şi pentru pielea ta fără discuţii. Aplică-l pe scalp de câteva ori pe săptămână – fie de sine stătător, fie amestecat cu apă. Ai grijă să clăteşti foarte bine scalpul după ce se usucă, pentru a nu provoca o iritaţie şi evită să încerci acest remediu atunci când scalpul tău este crăpat sau sângerează. Oţetul va provoca o senzaţie neplăcută de arsură.

Stai la soare

Petrece puţin timp în aer liber. Razele ultraviolete ale soarelui pot ajuta la combaterea psoriazisului. Chiar 5 sau 10 minute pe zi sunt ideale pentru psoriazis. Prea mult soare îţi poate creşte riscul de cancer de piele, aşa că dacă plănuieşti să stai mai mult, ai grijă să foloseşti cremă cu factor de protecţie.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase