Home » D:News » Coreea de Sud, lovită de taifunului Mitag. Cel puţin şapte morţi – VIDEO

Coreea de Sud, lovită de taifunului Mitag. Cel puţin şapte morţi – VIDEO

Coreea de Sud, lovită de taifunului Mitag. Cel puţin şapte morţi – VIDEO
Publicat: 03.10.2019
Cel puţin şase persoane au murit, iar alte câteva sunt dispărute în Coreea de Sud, unde taifunul Mitag a generat vânturi puternice şi precipitaţii abundente, au anunţat joi autorităţile locale, potrivit Le Figaro, citat de agenţia de presă Mediafax.

Sudul ţării a fost lovit în noaptea de miercuri spre joi de furtuna care a dus la inundaţii şi alunecări de teren. Un bărbat de 70 de ani a murit după ce a fost dezechilibrat şi a căzut din cauza rafalelor de vânt în oraşul Pohang, din sud-estul ţării. O altă femeie a murit după ce locuinţa sa s-a prăbuşit, a declarat Ministerul de Interne şi Securitate.

Joi, au fost şase persoane decedate, dar numărul acestora ar putea creşte, deoarece mai multe persoane sunt date dispărute.

Oraşul port Busan a fost unul dintre cele mai afectate. Aproximativ 600 de salvatori încercau să localizeze patru persoane care ar fi putut fi îngropate în urma unei alunecări de teren.

„O cantitate uriaşă de nisip şi pământ s-a surpat pe câteva sute de metri şi a îngropat instantaneu o casă şi un restaurant”, a spus un martor citat de agenţia Yonhap.

Mitag este al şaptelea taifun care a lovit Peninsula Coreeană în acest an.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase