Home » D:News » Facebook, chestionat de UE cu privire la riscurile criptomonedei Libra

Facebook, chestionat de UE cu privire la riscurile criptomonedei Libra

Facebook, chestionat de UE cu privire la riscurile criptomonedei Libra
Publicat: 08.10.2019
Executivul Uniunii Europene a trimis un chestionar către Facebook şi către Asociaţia Libra, solicitând clarificări cu privire la moneda digitală Libra, a informat un purtător de cuvânt al UE, potrivit CNBC, citat de agenţia de presă Mediafax.

Întrebările propuse de Comisia Europeană depăşesc preocupările de regelementare anterioare pe care le-a ridicat criptomoneda Libra, relatează sursa citată.

Chestionarul a adăugat un alt nivel de control proiectului digital lansat de Facebook în iunie. De la anunţarea proiectului Libra, Facebook a fost ţinta unui val constant de critici şi scepticism din partea oficialilor din întreaga lume, îngrijoraţi de securitatea datelor, spălarea de bani şi protejarea consumatorilor.

Procesatorul de plăţi PayPal Holdings a anunţat, recent, că părăseşte Libra Association, entitatea care gestionează efortul condus de Facebook de a emite moneda digitală Libra, fiind primul membru care a ieşit din grup.

Asociaţia Libra îşi menţine obiectivul de a crea o reţea de plăţi rapidă, cu costuri reduse, care să „împuternicească miliarde de persoane subestimate financiar”. Cei 27 de membri fondatori ai asociaţiei, care include Facebook, precum şi alte firme tehnologice precum Uber şi Spotify, au stabilit să se întâlnească săptămâna viitoare la Geneva.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase