Home » D:News » Care sunt riscurile excesului de zahăr în dieta copiilor?

Care sunt riscurile excesului de zahăr în dieta copiilor?

Care sunt riscurile excesului de zahăr în dieta copiilor?
Publicat: 07.12.2019
Orice conţine zahăr este o bucurie pentru cei mici, însă un părinte responsabil trebuie să controleze pe cât posibil cantitatea care ajunge în organismul celui mic.

Pentru o dezvoltare optimă a întregului organism, copii au nevoie să urmeze un regim alimentar sănătos. Studiile arată că, în zilele noastre, copiii consumă excesiv de mult zahăr, iar asta poate avea efecte devastatoare pentru dezvoltarea celor mici, atât din punct de vedere dentar, cât şi în ceea ce priveşte starea sa generală de sănătate.

Dinţi cariaţi, rădăcini distruse, extracţii

“Regimul alimentar sănătos şi optim pentru copii este cel în care zahărul se află în cantitate redusă. Principalele motive pentru care este important să reducem cantitatea de zahăr din alimentatia copilului sunt atât de ordin dentar, cât şi de ordin general. În primul rând, dentiţia copiilor este mai repede afectată decât în cazul adulţilor pentru că dinţii celor mici au rezistenţă scăzută la atacul zahărului. Structurile dentare ale copiilor sunt mai subţiri iar cariile apar mult mai repede. Odată apărute, acestea duc la inflamarea nervului ce va trebui îndepărtat. După îndepărtarea nervului, rizaliza (topirea) rădăcinilor se va face prematur, astfel că se va duce la extracţia dintelui de pe arcadă iar dinţii definitivi vor avea de suferit când vor apărea”, declară medicul stomatolog.  

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase