Home » D:News » BBC: De ce importă România gunoi?

BBC: De ce importă România gunoi?

BBC: De ce importă România gunoi?
Publicat: 16.10.2019
Cu toate că România este acoperită de deşeuri şi multe gropi de gunoi şi-au depăşit capacitatea, companiile de reciclare importă gunoi selectat din ţări ca Marea Britanie, relatează BBC, într-un reportaj citat de agenţia de presă Mediafax.

Constantim Damov, CEO Green Group, spune că firma sa prelucrează 50% deşeuri de pe plan local şi 50% deşeuri din import, din toată Europa. Damov spune că dacă nu ar importa, atunci ar fi obligat să oprească 50% din capacitatea de prelucrare a companiei sale.

Reportajul evidenţiază faptul că de cele mai multe ori gunoaiele nu sunt selectate corespunzător, ilustrând cu imagini şi declaraţii din Bucureşti. Există firme private care colectează deşeurile şi le vând companiilor de reciclare, dar nu în număr suficient. Drept urmare, 90% din deşeurile din România ajung în gropi de gunoi.

Reportajul mai arată şi gropile de gunoi ilegale, dar folosite şi de autorităţile locale, de companii şi de cetăţeni. Multe se află în zone protejate şi afectează apele sau fauna.

Ministerul român al Mediului nu a comentat situaţia, încheie reportajul BBC.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase