Home » D:News » Moment istoric la NASA: prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină

Moment istoric la NASA: prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină

Moment istoric la NASA: prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină
Publicat: 16.10.2019
Astronautele Christina Koch şi Jessica Meir vor efectua, săptămâna aceasta, o ieşire în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Christina Koch şi Jessica Meir vor efectua prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină pentru a schimba un set de baterii aflat în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale, potrivit anunţului făcut de administratorul NASA, Jim Brindentine, notează Space.

.@Space_Station update: our first all-female spacewalk with @Astro_Christina and @Astro_Jessica will be Thursday or Friday to replace a faulty battery charge-discharge unit. We’ll have a telecon later today. More details: https://t.co/0T6OOfuQQc pic.twitter.com/zQ7cH4fIBg

— Jim Bridenstine (@JimBridenstine) 15 octombrie 2019

Oficialul a anunţat că această ieşire în spaţiu este programată pentru 17 sau 18 octombrie. Totuşi, trebuie precizat faptul că o astfel de ieşire a fost programată încă din luna martie a acestui an, însă a fost amânată din cauza faptului că costumele spaţiale necesare acestei activităţi nu erau disponibile pentru cele două femei astronaut: Christina Koch şi Anne McClain.

Anne McCain, care ar fi trebuit să fie parte a echipei trimise în spaţiu în luna martie a revenit din luna iunie pe Pământ. Într-un tweet, ea le-a felicitat pe cele două colege care vor avea oportunitatea să facă ieşirea de săptămâna aceasta.

Third spacewalk in a busy season of spacewalks this week. Date is unknown bc the task was unforeseen: replacing a unit that failed during power-ups of new batteries. Very good that we have 4 expert spacewalkers on board to shoulder this tough task. They are the A-team! https://t.co/pJKrOGbBbe

— Anne McClain (@AstroAnnimal) 15 octombrie 2019

Cele două femei astronaut vor trebui să înlocuiască unele baterii care au mai fost o dată schimbate în luna aprilie. Bateriile defecte vor fi transportate pe Pământ la bordul unei capsule Dragon a SpaceX pentru a fi analizate de către inginerii NASA. Sarcina acestora este de a identifica cauzele erorilor de funcţionare şi pentru a stabili ce trebuie făcut pentru a evita astfel de probleme care să afecteze activitatea Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase