Home » D:News » Tesla a obţinut aprobarea pentru începerea producţiei în China

Tesla a obţinut aprobarea pentru începerea producţiei în China

Tesla a obţinut aprobarea pentru începerea producţiei în China
Publicat: 22.10.2019
Tesla a fost adăugată pe lista producătorilor auto aprobaţi, a anunţat Ministerul Industriei din China, grupul american obţinând, astfel, certificatul necesar pentru a începe producţia în statul asiatic, potrivit Reuters.

„Testa a obţinut undă verde pentru producţia în China”, a spus Yale Zhang, şeful firmei de consultanţă Automotive Foresight din Shanghai, relatează sursa citată.

Tesla a semnat în 2018 un acord cu autorităţile chineze pentru construcţia unei fabrici la Shanghai, numită „Gigafactory”, fiind şi prima unitate a producătorului situată în afara SUA. Aici ar urma să fie produse 500.000 de vehicule pe an, după finalizarea construcţiei, prevăzută în 2020.

Potrivit sursei precizate, seful Tesla, Elon Musk, a estimat că uzina va costa aproximativ două miliarde de dolari, iar proiectul va fi finanţat prin obligaţiuni locale.

Cu toate acestea, analiştii avertizează nu se ştie cu exactitate dacă Tesla va reuşi să-şi îndeplinească ţintele de producţie din China, ţinând cont de incertitudinile privind comenzile, forţa de muncă şi furnizorii auto.

O fabrică locală va ajuta Tesla să-şi reducă preţurile pe o piaţă unde concurează cu noua generaţie de vehicule electrice fabricate de producătorii auto chinezi şi străini.

„Maşini accesibile trebuie să fie produse pe acelaşi continent ca al clienţilor. Uzina Shanghai Giga va produce versiuni accesibile ale modelului 3/Y pentru China”, a scris Musk, joi, pe Twitter.

În faza iniţială, Tesla va produce maşinile sale Model 3 şi Model Y la Shanghai, capacitatea anuală urmând să ajungă la 250.000 de vehicule.

Piaţa auto chineză, cea mai mare din lume, a înregistrat în septembrie o scădere a vânzărilor de 5,2%, a 15-a lună consecutivă de declin, după un recul de 6,9% în august şi de 4,3% în iulie, arată datele publicate, luni, de Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase