Home » D:News » Johnson&Johnson recheamă zeci de mii de sticle de pudră de bebeluşi posibil contaminate cu azbest

Johnson&Johnson recheamă zeci de mii de sticle de pudră de bebeluşi posibil contaminate cu azbest

Johnson&Johnson recheamă zeci de mii de sticle de pudră de bebeluşi posibil contaminate cu azbest
Publicat: 22.10.2019
Compania Johnson&Johnson (J&J) recheamă peste 30.000 de sticle de pudră pentru copii care ar conţine azbest după semnalările autorităţilor de reglementare din Statele Unite. Acestea au găsit urme de azbest în probele prelevate de la o sticlă achiziţionată online, transmite Reuters, citat de agenţia de presă Mediafax.

Acţiunile J&J au scăzut cu peste 6% pentru şi au închis la preţul de 127,70 dolari, în urma apariţiei informaţiilor.

Acest caz este primul în care compania este nevoită să recheme produse pentru analize după ce autorităţile de reglementare din SUA au anunţat constatarea azbestului în produs. Azbestul este un cancerigen cunoscut.

Rechemarea este cea mai recentă lovitură a conglomeratului de sănătate din SUA, care se află pe piaţă de peste 130 de ani şi care se confruntă cu mii de procese pentru o varietate de produse, incluzând pudra pentru bebeluşi, opioidele şi anumite dispozitive medicale.

Această acţiune voluntară este limitată la un lot de pudră pentru copii produs de Johnson şi expediate în Statele Unite în 2018, a spus compania Johnson&Johnson, într-un comunicat de presă, adăugând că testarea efectuată de Administraţia Americană pentru Produse Alimentare şi Droguri, cu o lună în urmă, nu a găsit azbest în pudra lor de talc.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase