Home » D:News » Abu Dhabi va găzdui prima universitate dedicată inteligenţei artificiale

Abu Dhabi va găzdui prima universitate dedicată inteligenţei artificiale

Publicat: 28.10.2019
Universitatea Mohamed bin Zayed pentru Inteligenţă Artificială îşi va începe cursurile în septembrie 2020.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat deschiderea primei instituţii de învăţământ superior din lume dedicată inteligenţei artificiale. Universitatea Mohamed bin Zayed pentru Inteligenţă Artificială (MBZUAI) îşi va începe cursurile în luna septembrie a anului 2020, notează Arabian Business.

Universitatea este numită după Mohammed bin Zayed al Nahyan, prinţul moştenitor al Emiratelor, şi va acorda studenţilor care îi vor urma cursurile burse de studiu şi alte beneficii care să îi încurajeze pe viitorii studenţi să cerceteze acest nou domeniu academic.

În anunţul lansării, oficialii din Emiratele Arabe Unite au precizat că MBZUAI va propune un nou model de predare şi cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, oferindu-le studenţilor acces la cele mai avansate programe AI. De asemenea, universitatea va avea programe de studiu la nivel masteral şi doctoral în domenii precum: învăţarea automată, viziunea computerizată şi procesarea limbajului natural.

Primul rector al nou-createi instituţii de învăţământ este dr. Sultan Ahmed Al Jaber, care supervizează eforturile legate de pregătirea activităţii acestei instituţii. „Universitatea de Inteligenţă Artificială Mohamed bin Zayed se aliniază viziunii conducerii din Emiratele Unite, care se bazează pe dezvoltarea durabilă, progresul şi bunăstarea generală a umanităţii şi pe consolidarea capacităţii şi participarea activă la găsirea de soluţii practice bazate pe inovaţie şi tehnologie de ultimă oră”, a afirmat acesta.

Pentru Consiliul de Administraţie al MBZUAI au fost selectate o serie de  personalităţi ale lumii academice, dar şi figuri din zona afacerilor. Acest consiliu va fi secundat de un Consiliu Consultativ, condus de către Ministrul pentru Inteligenţă Artificială, Omar Al Olama. Anunţul autorităţilor din EAU vine pe fondul majorării impactului economic în creştere pe care inteligenţa îl are, unele studii arătând că AI va contribui cu 16 trilioane de dolari până în anul 2030 la economia Emiratului.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase