Home » D:News » Elon Musk a trimis primul tweet folosind reţeaua Starlink

Elon Musk a trimis primul tweet folosind reţeaua Starlink

Elon Musk a trimis primul tweet folosind reţeaua Starlink
Publicat: 24.10.2019
„Whoa, a funcţionat!”, a scris miliardarul Elon Musk.

Elon Musk, CEO-ul companiei SpaceX a trimis primul tweet de pe contul său personal folosind unul dintre sateliţii din reţeauA Starlink, notează Futurism.

Sending this tweet through space via Starlink satellite

— Elon Musk (@elonmusk) 22 octombrie 2019

În primul său mesaj pe reţeaua de socializare, Musk anunţa că foloseşte unul dintre sateliţii lansaţi în această primăvară, urmat de un al doilea mesaj în care anunţa reuşita trimiterii primului tweet. 

Whoa, it worked!!

— Elon Musk (@elonmusk) 22 octombrie 2019

În luna mai a acestui an, compania SpaceX a lansat primul lot de 60 de sateliţi din reţeaua Starlink, care ar trebui să numere 30.000 de sateliţi. Această reţea ar trebui să ofere acces la internet la viteze mari pe întreg globul. Acest prim lot nu va funcţiona însă la nivel global, fiind folosit pentru a asigura viteze mai mari de internet pentru Statele Unite şi anumite zone din Canada începând de anul viitor.

Reţeaua Starlink se va afla la altitudini mult mai mici în comparaţie cu sateliţii actuali, ceea ce a ridicat scepticismul oamenilor de ştiinţă, dar şi al diferitelor agenţii spaţiale, îngrijorate de potenţialele coliziuni dintre sateliţii SpaceX şi instrumentele ştiinţifice de pe orbita terestră.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase