Home » D:News » Huawei nu renunţă încă la Android

Huawei nu renunţă încă la Android

Huawei nu renunţă încă la Android
Publicat: 28.10.2019
Huawei nu renunţă la Android, în ciuda existenţei Harmony OS.

Chiar dacă Huawei lucrează la o versiune pentru smartphone-uri a sistemului de operare proprietar Harmony OS, care cel mai probabil că va debuta în primăvara anului trecut într-o variantă de test pe seria P40, compania nu doreşte să abandoneze platforma Android. Conform Joy Tan, VP în relaţii publice al companiei, pentru a construi o alternativă reală la Android sunt necesari mulţi ani, iar pe termen scurt compania se va orienta către a construi o alternativă la Google Mobile Services.

Tan spune că sunt foarte mulţi utilizatori de Android obişnuiţi cu Google Mobile Services în Europa şi sud-estul Asiei. Astfel, o trecere la un sistem de operare complet diferit ar propune o trecere prea mare pentru mulţi, însă Huawei doreşte acum să ofere o alternativă bună pentru a înlocui serviciile Google. Deja tranziţia a început, Huawei anunţând Huawei Mobile Services odată cu lansare seriei Mate 30.

Ren Zhengfei, fondatorul companiei a declarat de curând că Huawei nu va renunţa la Android: „Nu vom înlocui Android şi vom susţine dezvoltarea în continuare”.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase