Home » D:News » Medicamentele pentru tensiunea arterială tind să fie mai eficiente seara

Medicamentele pentru tensiunea arterială tind să fie mai eficiente seara

Medicamentele pentru tensiunea arterială tind să fie mai eficiente seara
Publicat: 11.11.2019
Cercetătorii susţin că cel mai bun moment în care să-ţi iei tratamentul pentru tensiunea arterială este chiar înainte de culcare, pentru a fi mai eficient.

Pastilele oferă mai multă protecţie împotriva infarctului şi a accidentului vascular dacă sunt administrate înainte de culcare decât dacă sunt luate dimineaţa, arată un nou studiu. Experţii sunt de părere că ceasul biologic sau ritmul natural de 24 de ore alternează felul în care corpul răspunde medicamentelor.

Sincronizarea medicamentelor cu ceasul biologic

De-a lungul timpului s-au făcut numeroase studii în privinţa diferitor medicamente, inclusiv a celor pentru inimă, care sugerează că funcţionează mai eficient când sunt luate la o oră specifică din zi. La cel mai recent studiu au participat peste 19.000 de persoane aflate sub tratament. Astfel:

  • Pacienţii au fost separaţi în două grupuri: persoanele din primul grup trebuia să administreze pastilele dimineaţa, iar cele din al doilea grup, seara.
  • Cercetătorii au monitorizat pacienţii pentru o perioadă de cinci ani.
  • Pacienţii care administrau pastilele dimineaţa aveau şanse mai mari să moară din cauza unui infarct, a unui accident vascular cerebral sau insuficienţă cardiacă

Citeşte continuarea în CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase