Home » D:News » Amenda pe care a primit-o Facebook în scandalul Cambridge Analytica

Amenda pe care a primit-o Facebook în scandalul Cambridge Analytica

Amenda pe care a primit-o Facebook în scandalul Cambridge Analytica
Publicat: 31.10.2019
Facebook a acceptat să plătească o amendă de 500.000 de lire sterline (644.000 de dolari) pentru încălcarea legii privind protecţia datelor, în scandalul Cambridge Analytica, a anunţat miercuri autoritatea de resort din Marea Britanie.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost chestionat de comisii parlamentare din SUA şi UE cu privire la modul în care compania de consultanţă politică a obţinut datele personale a 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Amenda poate fi mică, pentru o companie ce valorează 540 de miliarde de dolari, dar este amenda maximă pe care o poate da Information Commissioner’s Office (ICO).

ICO a emis amenda anul trecut, după ce a anunţat că datele a cel puţin un milion de utilizatori britanici au fost printre informaţiile culese de cercetător şi utilizate în scopuri politice.

ICO a declarat, miercuri, că Facebook nu şi-a recunoscut greşeala, chiar dacă a fost de acord cu plata amenzii. „Principala preocupare a ICO a fost că datele cetăţenilor britanici au fost expuse. Protecţia informaţiilor personale şi confidenţialitatea personală sunt de o importanţă fundamentală”, a declarat comisarul adjunct ICO, James Dipple-Johnstone.

Parlamentarii britanici au criticat răspunsul Facebook la scandal şi refuzul lui Zuckerberg de a apărea şi de a răspunde întrebărilor venite din Marea Britanie. De asemenea, aceştia şi-au declarat îngrijorarea cu privire la utilizarea reţelei sociale în referendumul britanic din 2016 privind ieşirea din Uniunea Europeană.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase