Home » D:News » În New York se va interzice comercializarea de foie gras

În New York se va interzice comercializarea de foie gras

Publicat: 05.11.2019
Autorităţile din uriaşa metropolă americană New York au decis interzicerea comercializării de foie gras, o delicatesă de lux de origine franţuzească produsă din ficat proaspat de gâscă sau raţă, care au fost îngrăşate înainte.

Potrivit deciziei luate de Consiliul local al oraşului New York (cu 42 de voturi pentru şi şase împotrivă), de la sfârşitul lunii octombrie 2022, orice restaurant sau unitate care vinde mâncare nu va mai putea comercializa, servi sau chiar deţine foie gras provenit de la animale hrănite cu forţa. Pentru unităţile comerciale care nu vor respecta interdicţia, amenda este cuprinsă între 500 şi 2.000 de dolari, urmând să fie reînoită la fiecare 24 de ore.

Proiectul a fost iniţial la începutul acestui an de mai mulţi aleşi locali şi sprijnit de către organizaţia locală „Voters for Animal Rights”, care militează pentru drepturile animalelor.

Ponderea companiilor americane producătoare care comercializează foie gras obţinut de la păsări care nu au fost hrănite forţat este destul de mică în SUA. Marii producători şi-au declarat deja nemulţumirea faţă de această decizie, afirmând că raţele care sunt hrănite controlat nu mânâncă mai mult decât o pot face cele al căror proces de hrănire este la liber. Totodată, ei precizează că tehnicile de hrănire „nu produc raţelor stres sau leziuni”, potrivit BBC.

New York nu este singurul oraş american unde se va aplica această interdicţie. California a interzis comercializarea de foie gras în 2012, iar în Chicago a existat o interdicţie din 2006 care a fost abrogată doi ani mai târziu, după ce primarul Richard Daley a catalogat-o ca fiind „cea mai neînsemnată ordonanţă” adoptată vreodată în oraş.

Vă recomandăm să citiţi şi:

20 de invenţii absurde ale secolului 20

6 alimente care îţi pun sănătatea în pericol

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase