Home » D:News » Imagini indecente în ruinele Sinagogii din Constanţa. ”Suntem indignaţi. Nu le-a dat nimeni acordul”

Imagini indecente în ruinele Sinagogii din Constanţa. ”Suntem indignaţi. Nu le-a dat nimeni acordul”

Imagini indecente în ruinele Sinagogii din Constanţa. ”Suntem indignaţi. Nu le-a dat nimeni acordul”
Publicat: 02.11.2019
Comunitatea evreiască din Constanţa este indignată, după ce în spaţiul public au apărut mai multe fotografii, în care o tânără a pozat sumar îmbrăcată în ruinele Sinagogii din oraş. Reprezentanţii comunităţii susţin că tânăra şi fotograful au intrat fraudulos în lăcaşul de cult, potrivit agen'iei de pres[ Mediafax.

Tânăra şi-a publicat fotografiile, realizate în Sinagoga din Constanţa, pe contul de Facebook, de unde au fost preluate de un membru al comunităţii evreieşti.

Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Constanţa a reacţionat dur, spunând că protagonista pictorialului şi fotograful au intrat fraudulos în Sinagogă.

„Suntem indignaţi. Nu le-a dat nimeni acordul. Au intrat fraudulos. Sinagoga este de un an în custodia Companiei Naţionale de Investiţii. Am mai pus un lacăt şi i-am rugat pe vecinii din zonă, care fac lucrări de reabilitare, să ne alerteze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Lucian Ionescu, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Constanţa.

Fotograful însă se apără şi spune că a avut acordul unor muncitori din zonă pentru a intra în lăcaşul de cult, dar că ulterior apariţiei scandalului a retras toate fotografiile publicate.

Subiectul a intrat în atenţia presei evreieşti, fiind dezbătut în The Jerusalem Post, The Times of Israel sau Jewish Telegraphic Agency.

Sinagoga din Constanţa este construită în anul 1911 în stil maur şi a ajuns o ruină după ce fost lăsată în paragină de peste 20 de ani. Imobilul aparţine Comunităţii Evreieşti din Constanţa şi a fost predat în 2018 Companiei Naţionale pentru Investiţii în vederea restaurării.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase