Home » D:News » Prima fabrică Tesla din Europa

Prima fabrică Tesla din Europa

Prima fabrică Tesla din Europa
Publicat: 14.11.2019
Antreprenorul Elon Musk a anunţat recent că va deschide la Berlin prima fabrică din Europa a companiei Tesla, care va produce baterii, trenuri de rulare şi maşini.

Este a patra gigafabrică a Tesla, după cele din Nevada (SUA), New York (SUA) şi Shanghai (China), potrivit Mediafax.

Elon Musk se află la Berlin pentru a primi Volanul de Aur câştigat de Model 3, desemnat de Bild drept cea mai bună maşină de clasă medie din Europa, şi a spus: „Unele dintre cele mai bune maşini din lume sunt categoric fabricate în Germania”, scrie Bloomberg.

Miliardarul este fondatorul companiei producătoare de maşini electrice Tesla şi fondatorul companiei SpaceX, jucător important în transportul spaţial privat. S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, şi s-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani, iar, în 1992, s-a transferat la Universitatea din Pensylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică.

În aprilie 2017, Tesla devenea cel mai valoros producător de maşini din SUA, iar averea lui Musk urca spre 15 miliarde de dolari.

În 2018, Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce a publicat un mesaj pe Twitter, în care a anunţat, în glumă, că va lista la bursă compania şi o va trece sub control privat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase