Home » D:News » Un rus pedepsit după ce a urcat cu un motan supraponderal în avion a stârnit simpatia compatrioţilor

Un rus pedepsit după ce a urcat cu un motan supraponderal în avion a stârnit simpatia compatrioţilor

Un rus pedepsit după ce a urcat cu un motan supraponderal în avion a stârnit simpatia compatrioţilor
Publicat: 15.11.2019
Aeroflot a retras statutul de client fidel unui bărbat care a ţinut să se strecoare în avion cu un motan ce depăşea limita de greutate admisă de compania aeriană, iar cazul a trezit simpatia multor ruşi.

Compania a decis să îl pedepsească pe Mikhail Galin, după ce aceasta a ”fentat” reprezentanţii aeroportului ca să ajungă în avion însoţit de Viktor, motanul cu care ţine să zboare de la Moscova la Vladivostok, potrivit Mediafax.

Animalele de companie sunt admise în avion numai dacă au o greutate mai mică de opt kilograme. Animalele mai grele trebuie să fie depuse la cală.

Viktor avea 10 kilograme, dar Galin a refuzat să îşi trimită motanul cu bagajele.

„Cu toate că am încercat să le explic faptul că pisica nu are cum să reziste în cală timp de 8 ore, şi că aş fi bântuit de imaginea motanului înconjurat de bagaje pentru tot restul vieţii, compania a răspuns că astea sunt regulile”, a scris Galin pe Facebook.

Rusul a renunţat la zbor şi a pus la cale un plan. ”Am căutat o pisică asemănătoare care să aibă o greutate mai mică”. Galin a recunoscut pentru CNN că a deschis o pagină de Facebook pe care a căutat un ”Viktor în miniatură”, la Moscova. După ce pisica mai mică a fost cântărită de funcţionarii din aeroport şi a avut în mână biletul tipărit, Galin a înlocuit noua pisică cu propriul său motan şi s-a urcat în avion.

Cei doi au călătorit fără probleme, dar aventura lor a ajuns în atenţia liniilor aeriene după ce rusul şi-a povestit planul pe reţelele sociale iar imaginile sale în avion împreună cu pisica de 10 kg au devenit virale.

După o ”investigaţie oficială”, compania aeriană a decis să îl excludă pe Galin din programul său de fidelitate şi să îi anuleze milele gratuite câştigate după ”câteva încălcări voite ale regulamentelor”:

Mulţi ruşi au sărit în sprijinul prietenului lor publicând pe reţelele sociale meme şi mesaje care s-ar traduce „Je Suis Fat Cat” (Eu sunt pisica grasă).

Până şi politicianul Vladimir Burmatov a ţinut să se implice în situaţia creată, contactând Aeroflot pentru a-i fi returnate drepturile de călător fidel lui Galin şi pentru revizuirea regulilor de transport pentru animale de companie.

Aeroflot este una dintre cele mai vechi companii din lume, fiind fondată în 1923, ca proprietate a statului Rus.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase