Home » D:News » Creşterea temperaturilor duce la detonarea muniţiei militare

Creşterea temperaturilor duce la detonarea muniţiei militare

Creşterea temperaturilor duce la detonarea muniţiei militare
Publicat: 25.11.2019
Experţii sunt de părere că muniţia devine mai instabilă odată cu creşterea temperaturilor.

Efectele încălzirii încălzirii globale pot fi resimţite la scară globală şi într-o multitudine de domenii, printre acestea se numără, în mod neobişnuit, domeniul militar. După cum arată o investigaţie realizată de către Scientifica American, explozibilii tind să devină mai instabili odată cu creşterea temperaturilor medii, notează Futurism.

Cercetătorii au analizat informaţiile legate de exploziile din depozitele de muniţie strânse de-a lungul timpului de către Small Arms Survey, un think tank specializat în analizele legate de arme, şi au observat că exploziile care au loc în depozitele militare au o probabilitate de 60% de a avea loc între lunile aprilie şi septembrie. În unele dintre cazuri a fost fost vorba de erori umane, totuşi, unele cazuri rămân fără explicaţie.

„Deoarece schimbările climatice cresc temperaturile de vară şi sporesc numărul şi severitatea valurilor de căldură din întreaga lume”, au scris autorii. „Experţii în arme avertizează asupra mai multor astfel de explozii neplanificate … în special în locurile care sunt deja abrupte în conflict sau au o gestionare slabă a stocurilor, sau ambele situaţii”.

Cei care au scris aceast articol sunt de părere că creşterea temperaturilor afectează stabilitatea şi integritatea explozibililor, dar, de asemenea, şi capacitatea soldaţilor de a lua cele mai bune decizii în ceea ce priveşte manevrarea şi depozitarea muniţiei. După cum explică un ofiţer din armata irakiană, citat de către autori, temperaturile crescute reprezintă un impediment important în operaţiunile militare.

Citeşte şi:

TUNUL care va SCHIMBA modul în care sunt purtate astăzi războaiele. Este de patru ori mai puternic decât armele actuale – VIDEO

Rămăşiţe fascinante ale războaielor moderne: tancurile abandonate – VIDEO

O nouă invenţie a americanilor: glonţul care se autodistruge, pentru a proteja civilii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase