Home » D:News » Care sunt ocupaţiile care cresc riscurile de probleme cardiovasculare femeilor?

Care sunt ocupaţiile care cresc riscurile de probleme cardiovasculare femeilor?

Care sunt ocupaţiile care cresc riscurile de probleme cardiovasculare femeilor?
Publicat: 24.11.2019
Anumite locuri de muncă pot afecta sănătatea inimii în cazul femeilor şi, din fericire, studiile evidenţiază care sunt acelea şi la ce riscuri suntem expuse.

Femeile care au anumite profesii se confruntă cu un risc mai mare de dezvoltare a problemelor de inimă, arată un nou studiu. Aşa cum bine ştim, bolile de inimă reprezintă o reală problemă în întreaga lume, în special în rândul populaţiei în vârstă.

În timp ce oamenii de ştiinţă ştiu că anumiţi factori pot creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă, de la o dietă haotică, până la lipsa activităţii fizice şi fumatul, există încă un factor de risc care necesită la fel de multă atenţie ca cele menţionate anterior, iar aceasta este ocupaţia individului.

Studiile recente arată că există o posibilă legătură între ocupaţia unei persoane şi riscul crescut de apariţie a bolilor de inimă şi a altor probleme cardiovasculare. De exemplu, cercetătorii au descoperit în Japonia că indivizii care ocupau poziţii manageriale, indiferent de industrie, se confruntau riscuri mai mari de apariţie a bolilor de inimă. Centru de Prevenţie şi Control al Bolilor notează că încă nu este clar dacă doar ocupaţia reprezintă un factor de risc care contribuie la apariţia problemelor de inimă şi încurajează extinderea cercetării pe această zonă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase