Home » D:News » Casa de baştină a lui Adolf Hitler devine secţie de poliţie

Casa de baştină a lui Adolf Hitler devine secţie de poliţie

Casa de baştină a lui Adolf Hitler devine secţie de poliţie
Publicat: 24.11.2019
Casa în care s-a născut Adolf Hitler, din localitatea austriacă Braunau am Inn, va deveni secţie de poliţie, potrivit unui anunţ făcut recent de ministrul de Interne, Wolfgang Peschorn. Acesta a explicat că gestul ar fi un "semnal de netăgăduit" că proprietatea imobiliară nu celebrează nazismul, potrivit bbc.com.

Adolf Hitler şi-a petrecut primele săptămâni din viaţă într-un apartament din această clădire datând din secolul al 17-lea, iar soarta acesteia a fost subiectul unei lungi dispute.

Timp de mai multe decenii, Guvernul austriac a plătit chirie proprietarului ei pentru a preveni desfăşurarea unor activităţi turistice de extremă dreapta.

Clădirea a servit ca centru de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi, dar, la un moment dat, proprietara, Gerlinde Pommer, s-a opus planurilor de a instala platforme pentru scaunele cu rotile, iar apoi a refuzat toate ofertele Guvernului austriac de a cumpăra casa sau de a o renova.

În 2014, un plan de a transforma clădirea în centru pentru refugiaţi a fost anulat.

Guvernul a devenit proprietarul casei în 2016, după ce a emis un ordin de cumpărare obligatorie, pentru preţul de 810.000 de euro.

La nivel public, soarta clădirii a fost subiect de controverse. Unii au cerut demolarea ei, alţii au fost de părere că trebuie să fie folosită pentru activităţi caritabile sau ca un centru al reconcilierii.

În comunicatul emis marţi, Peschorn a spus că „utilizarea viitoare a casei de către poliţie ar trebui să transmită un semnal de netăgăduit că această clădire nu va mai evoca vreodată memoria naţionalismului socialist”.

Hitler s-a născut în Braunau am Inn, unde tatăl său era detaşat cu serviciul, pe 20 aprilie 1889. Familia a locuit într-un apartament din această clădire timp de câteva săptămâni, după care s-a mutat la o altă adresă din zonă.

Când Hitler a împlinit trei ani, familia a părăsit oraşul definitiv.

Adolf Hitler s-a întors pentru scurt timp în 1938, pe când se îndrepta spre Viena, după ce a anexat Austria Germaniei naziste.

Sub comanda lui Hitler (1933 – 1945), Germania nazistă a declanşat cel de-Al Doilea Război Mondial, în urma căruia au murit aproximativ 6 milioane de evrei, precum şi alte zeci de milioane de civili şi soldaţi.

Adolf Hitler a murit pe 30 aprilie 1945, în Berlin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase