Home » D:News » Lil Bub, pisica admirată de milioane de oameni, a murit

Lil Bub, pisica admirată de milioane de oameni, a murit

Lil Bub, pisica admirată de milioane de oameni, a murit
Publicat: 03.12.2019
Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume, care avea milioane de admiratori pe reţelele de socializare online, a murit la vârsta de 8 ani, au anunţat proprietarii acesteia.

O senzaţie a internetului, Lil Bub a „lansat” de-a lungul vieţii un album, o carte, un spectacol de teatru şi un talk show, potrivit Mediafax.

Mike şi Stacy Bridavsky, proprietarii lui Lil Bub, care locuiesc în Bloomington, statul american Indiana, au anunţat că felina a murit duminică, „prematur, în somn”.

Lil Bub avea polidactilie şi suferea de nanism, dar şi de o boală a oaselor numită osteopetroză. Pisica avea întotdeauna limba scoasă, deoarece maxilarul ei inferior era foarte mic şi nu avea dinţi. Cu toate acestea, spun stăpânii, care au adoptat-o după ce a fost găsită la gunoi, pisica avea un apetit normal.

Deşi Lil Bub a avut mai multe probleme de sănătate, inclusiv o infecţie agresivă la sistemul osos, proprietarii acesteia spun că nu se aşteptau să moară prematur.

Datorită felinei, a fost lansat în SUA primul fond naţional pentru animale cu nevoi speciale, aceasta ajutând la colectarea a peste 700.000 de dolari pentru organizaţiile din domeniu.

Mai mulţi cercetători au iniţiat o campanie pe site-ul experiment.com pentru secvenţierea genomului lui Lil Bub, pentru a înţelege înfăţişarea sa unică.

Cercetătorii erau de părere că pisica era înrudită cu cea a scriitorului Ernest Hemingway, de asemenea polidactilă.

Felina l-a însoţit pe actorul Robert DeNiro la Festivalul Tribeca de la New York în 2013. Motivul a fost acela că Lil Bub a fost protagonista documentarului „Lil Bub & Friendz”, care a avut premiera la acel eveniment.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase