Home » D:News » Cea mai folosită aplicaţie de învăţare de limbi străine a primit o finanţare de zeci de milioane de dolari de la Alphabet

Cea mai folosită aplicaţie de învăţare de limbi străine a primit o finanţare de zeci de milioane de dolari de la Alphabet

Cea mai folosită aplicaţie de învăţare de limbi străine a primit o finanţare de zeci de milioane de dolari de la Alphabet
Publicat: 06.12.2019
Aplicaţia de învăţare de limbi străine Duolingo a intrat în clubul unicornilor, fiind evaluată de 1,5 miliarde de dolari, după ce a primit o finanţare de 30 de milioane de dolari din partea unui fond de investiţii al Alphabet, compania mamă a Google.

Compania a crescut de la un milion de dolari la 100 de milioane de dolari în mai puţin de trei ani, dezvoltând cea mai descărcată aplicaţie de învăţare.

Cu noua rundă de finanţare, platforma caută să-şi extindă tehnologia, marketingul şi personalul.

Duolingo a strâns doar 30 de milioane de dolari într-o finanţare din partea Alphabet CapitalG, devenind primul start-up tehnologic din Pittsburg evaluat la peste 1 miliard de dolari.

În total compania a strâns de la investitori 138 de milioane de dolari, inclusiv de la Kleiner Perkins Caufield Byers, Union Square Ventures, New Enterprise Associates, Drive Capital, Ashton Kutcher şi Tim Ferriss.

Duolingo a adăugat la creşterea din aplicaţia de învăţare a limbilor străine produse noi, inclusiv podcast-uri pentru studenţii de limba spaniolă şi franceză, precum şi Duolingo Events, care conectează persoane din întreaga lume. Cel mai important produs nou este Duolingo Plus, bazat pe abonament, care elimină reclame şi oferă funcţii suplimentare.

Unicornii sunt companii din tehnologie care, în urma unor runde de investiţii private, sunt evaluate la mai mult de un miliarde de dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase