Home » D:News » Controverse legate de o satiră de Crăciun de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual

Controverse legate de o satiră de Crăciun de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual

Controverse legate de o satiră de Crăciun de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual
Publicat: 14.12.2019
O satiră de Crăciun, difuzată de Netflix, care îl înfăţişează pe Iisus într-o relaţie homosexuală a stârnit reacţii dure în Brazilia, unde peste un milon de persoane au semnat o petiţie prin care s-a solicitat ca filmul să nu mai fie distribuit, arată Journal du Cameroun.

„Prima ispită a lui Hristos”, realizată de grupul de comedie brazilian Porta dos Fundos şi care a avut premiera pe 3 decembrie, a atras critici şi din partea politicienilor conservatori, evanghelici şi catolici, potrivit Mediafax.

Teaser-ul pentru filmul de 46 de minute spune că Iisus aduce un „invitat surpriză” pentru a-i întâlni familia, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.

Peste un milion de persoane au semnat o petiţie pe site-ul Change.org prin care solicitată ca filmul să fie retras pentru că „jigneşte creştinii”.

„Susţinem libertatea de exprimare, dar nu este în regulă să batjocorim credinţa a 86% din populaţie”, spune Eduardo Bolsonaro, fiul cel mai mare al preşedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, şi membru al Congresului.

Brazilia rămâne cea mai mare ţară catolică din lume. Aproximativ 64% din populaţie se identificată drept catolici, potrivit recensământului din 2010.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase