Home » D:News » Ghioceii ar putea înflori la Moscova, din cauza temperaturilor extraordinar de mari pentru luna decembrie

Ghioceii ar putea înflori la Moscova, din cauza temperaturilor extraordinar de mari pentru luna decembrie

Ghioceii ar putea înflori la Moscova, din cauza temperaturilor extraordinar de mari pentru luna decembrie
Publicat: 20.12.2019
Moscova a înregistrat miercuri cea mai caldă zi de decembrie în mai mult de un secol, într-o lună neobişnuit de caldă pentru această perioadă care a pus activităţile de iarnă în aşteptare, în timp ce plantele "confuze" ar putea înflori, potrivit presei locale.

O staţie meteo din nordul Moscovei a înregistrat o temperatură de 5,4 grade Celsius, a informat joi centrul meteorologic Fobos, potrivit Mediafax.

„Acesta este un nou record al temperaturii maxime a aerului pentru 18 decembrie”, depăşind un record anterior de 5,3 grade stabilit în 1886, a adăugat acesta.

Capitala rusă, în mod normal acoperită cu o pătură de zăpadă la jumătatea lunii decembrie, a avut până acum parte de o iarnă fără zăpadă şi tulbure, iar serviciul meteorologic rus a avertizat miercuri că s-ar putea să fie şi mai cald..

În această săptămână, o grădină botanică din Moscova a anunţat că ghioceii, care indică, în mod normal, primele semne ale primăverii, vor înflori deoarece „confundă iarna cu primăvara”.

„Botaniştii sunt îngrijoraţi că sakura va începe să înflorească în curând”, a transmis Grădina Apothecary pe site-ul său.

În parcul Sokolniki, popular în rândul schiorilor şi patinatorilor de iarnă, chiar şi pista de schi cu zăpadă artificială a fost închisă din cauza condiţiilor meteorologice.

Un locuitor al oraşului siberian Omsk a postat chiar şi un articol online „Zăpadă de vânzare”, oferind în glumă „zăpadă naturală” pentru 1.000 de ruble pe metru cub.

„Locuitorii Moscovei pot avea parte de o reducere de 7% atunci când comandă mai mult de 15 metri cubi”, se arată în anunţul de pe site-ul Avito.ru.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase