Home » D:News » Din ce cauză ne trezim în toiul nopţii şi cum ne afectează sănătatea

Din ce cauză ne trezim în toiul nopţii şi cum ne afectează sănătatea

Din ce cauză ne trezim în toiul nopţii şi cum ne afectează sănătatea
Publicat: 23.12.2019
Trezirea în miezul nopţii îţi creează o stare de nervozitate şi te face să te simţi obosit în timpul zilei, dar are şi un efect puternic asupra sănătăţii tale fizice şi mentale.

Potrivit Fundaţiei pentru Sănătate în Somn din Sydney, o treime dintre australieni suferă în mod regulat de tulburări somn. Acest lucru are un impact semnificativ asupra stării de spirit, a productivităţii şi a bunăstării generale.

Experţii au dezvăluit recent şapte motive din cauza cărora oamenii se trezesc brusc în toiul nopţii. Căldura corpului nostru creşte seara şi scade când adormim, astfel încât o temperatură de 16-18 grade Celsius este considerată a fi ideală în dormitor, potrivit Mediafax.

Mulţi dintre noi obişnuiesc să bea, seara, câteva pahare de vin. Băutul înainte de culcare poate însemna un somn bun doar în prima etapă, însă, după ce efectul alcoolului dispare, ne vom trezi uşor din cauza factorilor de mediu.

De asemenea, toţi am auzit ideea conform căreia nu ar trebui să aducem niciodată biroul cu noi acasă. Când lăsăm stresul de la birou să ne domine şi acasă, somnul va avea de suferit.

Şi apneea este o afecţiune care încetineşte sau opreşte respiraţia, iar când dormi, ea poate determina scăderea nivelului de oxigen din corp.

Experţii ne sfătuiesc să încercăm să mâncăm cât mai puţin înainte de culcare şi reducem luminozitatea în cameră cu cel puţin două ore înainte de somn.

Nu în ultimul rând, sfatul medicilor este să punem deoparte telefonul mobil cu cel puţin o oră înainte de somn, pentru că atunci când ne uităm într-un ecran, creierul este păcălit că este încă ziuă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase