Home » D:News » Etiopia a lansat primul satelit în spaţiu

Etiopia a lansat primul satelit în spaţiu

Etiopia a lansat primul satelit în spaţiu
Publicat: 20.12.2019
Etiopia a lansat, vineri, primul său satelit în spaţiu, în contextul în care mai multe ţări africane subsahariene încearcă să dezvolte programe spaţiale pentru a-şi promova obiectivele de dezvoltare şi a încuraja inovaţia ştiinţifică.

Satelitul a fost lansat vineri de dimineaţă de la o bază din China, iar evenimentul a fost urmărit în direct de la Observatorul şi Centrul de Cercetare Entoto, din nordul capitalei Addis Abeba, de către oficiali înalţi, dar şi de către simpli cetăţeni.

„Acesta va fi o bază pentru călătoria noastră istorică spre prosperitate”, a afirmat vicepremierul Demeke Mekonnen, într-o declaraţie transmisă de televiziunea de stat, potrivit Reuters.

Inginerii chinezi şi etopieni au proiectat satelitul a cărei fabricaţie a costat mai mult de 7 milioane de dolari, dintre care 6 milioane de dolari au fost bani plătiţi de guvernul de la Beijing, potrivit afirmaţiilor făcute de Solomon Belay, directorul general al Institutului Etiopian pentru Ştiinţă şi Tehnologie Spaţială. 

„Spaţiul înseamnă hrană, spaţiul înseamnă creare de locuri de muncă, un instrument pentru tehnologie (…) suveranitate, pentru a reduce sărăcia, totul pentru ca etiopienii să obţină dezvoltarea universală şi durabilă”, a adăugat acesta. 

Oficialii etiopieni au precizat că satelitul va fi folosit pentru prognoze meteorologice şi pentru monitorizarea recoltelor.

În 2017, Uniunea Africană a adoptat o politică de dezvoltare în domeniul spaţial, proclamând că ştiinţa şi tehnologia spaţiale pot impulsiona progresul economic şi managementul resurselor naturale pe continent.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase