Home » D:News » Imagini incredibile din culisele continuării ”Top Gun”, ”Maverick”, dezvăluite de Tom Cruise

Imagini incredibile din culisele continuării ”Top Gun”, ”Maverick”, dezvăluite de Tom Cruise

Imagini incredibile din culisele continuării ”Top Gun”, ”Maverick”, dezvăluite de Tom Cruise
Publicat: 22.12.2019
Actorul american Tom Cruise a dezvăluit imagini incredibile din culisele continuării lungmetrajului "Top Gun", "Maverick", la câteva zile după ce producătorii au lansat un spectaculos trailer al peliculei.

Clipul a fost publicat de Tom Cruise pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter şi prezintă imagini din culisele scenelor de acrobaţii aeriene filmate pentru „Top Gun: Maverick”.

Primul trailer al lungmetrajului „Top Gun: Maverick”, continuarea filmului cult din anii 1980, a fost lansat la festivalul Comic-Con din San Diego, SUA, în iulie, în prezenţa starului Tom Cruise, spre marea încântare a fanilor. Ulterior, pe 16 decembrie, Paramount Pictures a lansat un nou trailer.

Miercuri, Tom Cruise a publicat imagini de la filmări, alături de următorul mesaj: „Atenţie. Zboruri reale. Forţă gravitaţională reală. Este posibil să vă întoarcă stomacul pe dos”, potrivit Mediafax.

Scenele aeriene sunt turnate în condiţii reale. „Nu poţi recrea acest tip de experienţă decât dacă filmezi în direct”, spune Tom Cruise.

Starul nu a fost singurul din distribuţie care a învăţat să piloteze avioane de vânătoare. Toţi actorii au fost supuşi unor antrenamente speciale. De asemenea, pentru a face experienţa mai interesantă pentru spectatori, echipa de producţie a testat un nou dispozitiv tehnic ce a permis integrarea a şase camere de înaltă definiţie în carlingă, pentru a filma actorii.

„Este o scrisoare de dragoste pentru cei din aviaţie”, a spus producătorul Jerry Bruckheimer despre acest film.

Lungmetrajul „Top Gun: Maverick”, o producţie Paramount, regizată de Joseph Kosinski, este programat pentru lansare pe 26 iunie 2020.

Cu o poveste situată în zilele noastre şi tehnică militară modernă, noul film prezintă încercarea piloţilor veterani de a demonstra că pot face faţă noilor tehnologii în domeniu, reprezentate de drone.

Legendarul compozitor german Harold Faltermeyer, care a lucrat la memorabila coloană sonoră a peliculei originale, face şi el parte din echipa de producţie.

Producător este Jerry Bruckheimer – care a produs şi filmul original, regizat de Tony Scott, decedat în 2012 -, alături de David Ellison şi Tom Cruise.

Filmul „Top Gun” (1986), cu Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer şi Michael Ironside, a avut încasări de 350 de milioane de dolari la nivel mondial. Filmul prezintă competiţia dintre membrii unei echipe de studenţi a unei şcoli de aviaţie de elită din SUA, dar şi povestea de dragoste dintre unul dintre aceştia şi o profesoară. Piesa „Take My Breath Away” de pe coloana sonoră a fost recompensată cu un premiu Oscar.

În vârstă de 57 de ani, Tom Cruise este unul dintre cei mai cunoscuţi actori de film de la Hollywood. Pe lângă hiturile de box-office, precum cele din seria „Misiune: Imposibilă”, Cruise are în palmares şi filme îndreptate spre cinematograful de artă: „Magnolia” (1999), „Cu ochii larg închişi/ Eyes Wide Shut”, ultimul film al lui Stanley Kubrick (1999), şi „Deschide ochii/ Vanilla Sky” (2001).

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase