Home » D:News » Federaţia Rusă este primul stat care are o armă hipersonică operaţională

Federaţia Rusă este primul stat care are o armă hipersonică operaţională

Federaţia Rusă este primul stat care are o armă hipersonică operaţională
Publicat: 31.12.2019
Această armă poate atinge de 27 de ori viteza sunetului.

În timpul unui întâlniri cu Vladimir Putin şi diferiţi membrii ai Statului Major al Armatei Federaţiei Ruse, ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a anunţat că prima armă hipersonică din lume, Avangard, este operaţională, notează Futurism.

„Vă felicit pentru acestă reuşită importantă atât pentru forţele armate, cât şi pentru întreaga naţiune”, a declarat ministrul.

Avangard poate atinge 27 Mach, de 27 de ori viteza sunetului, ceea ce îi oferă un avantaj net superiror faţă de alte arme asemănătoare, dar şi în faţa sistemelor de apărare. În prezent, niciun alt stat nu a reuşit să producă tehnologia care să poate opri o astfel de armă. Specialiştii ruşi explică faptul că Avangard poate fi lansat pe rachetele balistice intercontinentale.

Vladimir Putin declara anul trecut în timpul unui discurs că Avangard „îşi va lovi ţinta ca un meterorit, precum o minge de foc”. Această descriere cât se poate de plastică, dar nu departe de adevăr, ascunde o realitate pe care statele lumii nu o pot ocoli: Rusia vrea să conducă cursa înarmării nucleare.

Citeşte şi:

Rusia a testat un nou tip de arme nucleare. Pot ţinti orice regiune de pe Pământ şi au capacitatea să distrugă ţări de mărimea Franţei

Putin: Rusia, apărată cu arme hipersonice dacă noul Tratat START nu va fi prelungit

Drona subacvatică a lui Putin! Are o putere nucleară de două megatone şi ar putea distruge porturile vestice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase