Home » D:News » Motivul pentru care în cazinourile chineze au fost amplasate scanere de temperatură corporală

Motivul pentru care în cazinourile chineze au fost amplasate scanere de temperatură corporală

Motivul pentru care în cazinourile chineze au fost amplasate scanere de temperatură corporală
Publicat: 09.01.2020
Cazinourile din Macau sunt în alertă maximă din cauza unui focar de pneumonie virală existent în Wuhan, capitala provinciei Hubei din centrul Chinei, şi au decis instalarea unor scanere care pot măsura temperatura corporală a clienţilor, pentru a-i identifica pe cei bolnavi.

Oficialii chinezi au obligat cazinourile să adopte măsuri preventive, care includ instalarea unor dispozitive de screening la intrările pe aceste proprietăţi private pentru a verifica temperatura corpului clienţilor.

Oficialii din sănătate din Wuhan au raportat, pe 5 ianuarie, că aproximativ 60 de persoane au fost diagnosticate cu un virus misterios, care provoacă o formă încă necunoscută de pneumonie. Focarul ar fi pornit de la piaţa de fructe de mare din oraş, care a fost închisă pentru dezinfectare încă de pe 1 ianuarie, potrivit casino.org.

Bolnavii, unii dintre ei proprietari ai unor magazine de peşte din piaţă, sunt în carantină şi se pare că se află în stare critică.

Duminică, oficialii din Hong Kong au raportat că boala s-a răspândit şi acolo, existând deja 17 cazuri suspecte în rândul persoanelor care au venit din Wuhan, potrivit Mediafax.

Focarul coincide cu o perioadă de trafic intens – în zona cunoscută pentru cazinourile sale -, o consecinţă a sărbătorilor de iarnă.

Ministerul Sănătăţii din China a declarat că va spori controalele pe Aeroportul Internaţional Macau. De asemenea, a îndemnat proprietarii cazinourilor să discute cu personalul şi cu clienţii care prezintă semne de febră şi să îi îndrume către spital.

În ciuda gravităţii focarului, oficialii din domeniul sănătăţii au exclus posibilitatea ca aceasta să fie o reapariţie a SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), un virus care a condus la decesul a peste 700 de persoane la sfârşitul anilor 2002 şi 2003, în special în provinciile Guandong şi Hong Kong.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase