Home » D:News » Philips România retrage de pe piaţă monitorul video pentru bebeluşi Philips Avent SCD620

Philips România retrage de pe piaţă monitorul video pentru bebeluşi Philips Avent SCD620

Philips România retrage de pe piaţă monitorul video pentru bebeluşi Philips Avent SCD620
Publicat: 09.01.2020
Philips România a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că retrage monitorul video pentru bebeluşi Philips Avent (SCD620), fabricat în China, anunţă autoritatea.

În formularul de notificare transmis la ANPC, Philips precizează că retrage de pe piaţă şi înlocuieşte voluntar toate cele şapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse în perioada ianuarie 2016 – martie 2018.

Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01. Numărul produselor vândute în România este de 717.

La secţiunea detalii despre pericol, reprezentanţii societăţii Philips menţionează că au descoperit faptul, că în cazuri foarte rare, bateria se poate supraîncalzi când este conectată la o sursă de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potenţial pericol de incendiu.

Retragerea va începe pe dată de 8 ianuarie, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor înregistraţi în baza de date MyPhilips CRM şi printr-o pagină dedicată.

Autoritatea recomandă consumatorilor care achiziţionează articole de puericultură să achiziţioneze produsele numai din magazine autorizate şi raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de o eventuală reclamaţie; să examineze cu atenţie produsele, înainte de a lua decizia de cumpărare; să cumpere produse adecvate locului de instalare, tipului de maşînă, după caz, dar şi vârstei şi greutăţii copilului; să ştie că eticheta/ambalajul produsului trebuie să conţînă denumirea şi/sau marca producătorului sau importatorului şi adresa sediului social al acestuia; să verifice existenţa instrucţiunilor de utilizare (asamblare, siguranţă în funcţionare, întreţinere), a avertismentelor generale de siguranţă şi a avertismentelor specifice tipului de articol de puericultură respectiv; să verifice dacă instrucţiunile de utilizare şi avertismentele sunt traduse în limba română; toate articolele de puericultură, puse în vânzare de către producători, trebuie să îndeplinească cerinţele de siguranţă în vigoare, astfel încât să fie produse sigure, în sensul Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor. De aceea, este foarte important că instrucţiunile de asamblare şi de folosire, precum şi avertismentele de siguranţă care însoţesc produsele să fie respectate întocmai; criteriul de baza în alegerea unui articol de puericultură potrivit copilului trebuie să fie întotdeauna siguranţă copilului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase