Home » D:News » Decizia justiţiei în privinţa unei satire de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual

Decizia justiţiei în privinţa unei satire de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual

Decizia justiţiei în privinţa unei satire de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual
Publicat: 11.01.2020
Un judecător brazilian a cerut Netflix să nu mai difuzeze o satiră care îl prezintă pe Iisus într-o relaţie homosexuală şi care a stârnit reacţii dure în Brazilia, potrivit Associated Press.

„Prima ispită a lui Hristos”, realizată de grupul de comedie brazilian Porta dos Fundos şi care a avut premiera pe 3 decembrie 2019, a atras critici şi din partea politicienilor conservatori, evanghelici şi catolici.

Teaser-ul pentru filmul de 46 de minute spune că Iisus aduce un „invitat surpriză” pentru a-i întâlni familia, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.

Ulterior, peste 760.000 de persoane au semnat o petiţie pe site-ul Change.org prin care se solicita ca filmul să fie retras pentru că „jigneşte creştinii”.

„Susţinem libertatea de exprimare, dar nu este în regulă să batjocorim credinţa a 86% din populaţie”, a spus Eduardo Bolsonaro, fiul cel mai mare al preşedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, şi membru al Congresului.

Ulterior, de Crăciun, sediul companiei producătoare, Porta dos Fundos, din Rio de Janeiro a fost ţinta unui atac cu cocteiluri Molotov. Nicio persoană nu a fost rănită.

Brazilia rămâne cea mai mare ţară catolică din lume. Aproximativ 64% din populaţie se identifică drept catolici, potrivit recensământului din 2010, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase