Home » D:News » Avionul ucrainean prăbuşit în Iran ar fi fost doborât de două rachete ruseşti – VIDEO

Avionul ucrainean prăbuşit în Iran ar fi fost doborât de două rachete ruseşti – VIDEO

Avionul ucrainean prăbuşit în Iran ar fi fost doborât de două rachete ruseşti – VIDEO
Publicat: 10.01.2020
Două rachete ruseşti au doborât avionul ucrainean Boeing 737-800, care s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Teheran, potrivit unei surse citate de CNN.

Un semnal de radar iranian a vizat avionul înainte de a fi doborât, a mai spus sursa care a precizat că analiştii americani au descoperit informaţia în dimineaţa din urma incidentului aviatic, însă au aşteptat o zi pentru verificări.

The New York Times a dat publicităţii joi o înregistrare care pare să surprindă momentul în care o rachetă iraniană loveşte un avion, în apropierea Aeroportului din Teheran, în zona în care miercuri s-a prăbuşit o aeronavă de pasageri ucraineană despre care există suspiciuni că a fost doborâtă.

Înregistrarea video surprinde momentul în care o rachetă loveşte un avion, deasupra localităţii Parand, în apropierea Aeroportului din Teheran.

O mică explozie se observă în momentul impactului. Avionul a continuat să zboare câteva minute, iar piloţii au încercat să revină pe aeroport. Avionul s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Teheran, potrivit Mediafax.

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, au afirmat joi oficiali militari americani, în timp ce Guvernul Marii Britanii a exprimat”preocupare” privind această ipoteză.

Totodată, premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat joi că ţara sa a primit informaţii ale serviciilor secrete care arată că avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran a fost doborât de o rachetă lansată de armata iraniană.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Iranul afirmă că ancheta privind prăbuşirea avionului ucrainean ar putea dura până la doi ani

Autorităţile iraniene au anunţat într-o conferinţă de presă că au format mai multe grupuri de experţi şi că primesc ajutorul Statelor Unite şi Canadei pentru a analiza cauzele prăbuşirii avionului companiei Ukrainian International Airlines, însă ancheta ar putea dura până la doi ani. 

Şeful Aviaţiei Civile Iraniene a precizat că avionul nu a fost lovit de o rachetă şi că un incendiu ar putea fi cauza tragediei.

“12 grupuri de experţi au fost înfiinţate pentru examinarea prăbuşirii. Avionul nu a fost lovit de o rachetă. Avionul a fost în flăcări, în aer, mai mult de un minut şi jumătate. Clipurile care arată că un obiect a lovit avionul nu pot fi confirmate din punct de vedere ştiinţific. Trebuie să analizăm întâi datele cutiilor negre, iar apoi putem să comentăm. Pentru că avionul a fost grav avariat, este foarte dificil să extragem datele direct din cutiile negre. Avem nevoie de aparatură hardware şi software speciale, pe care le avem în ţară. Dacă nu vom reuşi să extragem datele, vom cere ajutor din partea altor ţări”, a declarat Ali Abedzadeh. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase