Home » D:News » Motivul pentru care Mark Hamill, celebrul Luke Skywalker, şi-a şters contul de Facebook

Motivul pentru care Mark Hamill, celebrul Luke Skywalker, şi-a şters contul de Facebook

Motivul pentru care Mark Hamill, celebrul Luke Skywalker, şi-a şters contul de Facebook
Publicat: 15.01.2020
Actorul american Mark Hamill, care a devenit celebru după ce a interpretat personajul Luke Skywalker în trilogia iniţială a francizei "Războiul stelelor/ Star Wars", şi-a şters contul de Facebook din cauza regulilor platformei privind publicitatea politică, potrivit cnet.com.

Actorul a anunţat acest lucru pe platforma de micro-blogging Twitter. Hamill spune că este dezamăgit că Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, preferă profitul în faţa adevărului.

Hamill a ataşat şi un link către un articol din The New York Times în care se spune că platforma de social media nu intenţionează să îşi modifice regulile privind publicitatea politică.

Campaniile politice pot să folosească Facebook pentru a direcţiona publicitatea spre anumite segmente ale electoratului, dar platforma nu poate garanta pentru integritatea mesajelor.

Înainte ca Hamill să îşi publice mesajul, pe blogul Facebook a apărut un articol despre transparenţa şi controlul publicităţii politice.

Hamill, a cărui carieră a intrat în declin după ce a renunţat la rolul Luke Skywalker jucat în trilogia originală „Star Wars”, a revenit în franciză odată cu lansarea celei de-a treia serii, cu filmul „Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” (2015), jucând şi în continuarea „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi” (2017) şi în „Star Wars: The Rise of Skywalker”, apărut de curând.

Actorul şi-a împrumutat vocea personajului Joker, în producţii animate şi jocuri video, începând cu „Batman: The Animated Series”, din 1992. A jucat şi în spectacole de teatru, printre care „The Elephant Man”, şi este coautor al miniseriei de benzi desenate „The Black Pearl”, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase