Home » D:News » SpaceX testează din nou capsula Crew Dragon, destinată transportării astronauţilor în spaţiu

SpaceX testează din nou capsula Crew Dragon, destinată transportării astronauţilor în spaţiu

SpaceX testează din nou capsula Crew Dragon, destinată transportării astronauţilor în spaţiu
Publicat: 16.01.2020
Capsula Crew Dragon va fi folosită pentru transportarea astronauţilor în spaţiu.

SpaceX a anunţat că în data de 18 ianuarie va avea loc un test de siguranţă al capsulei Crew Dragon. Această capsula va fi folosită pentru transportarea astronauţilor către Staţia Spaţială Internaţională. Acest test vizează sistemul de evacuare a pasagerilor în cazurile în care pot apărea unele defecţiuni în timpul lansării, notează Space.

Anunţul testului a fost făcut într-un mesaj pe o reţea de socializare de către Elon Musk, CEO-ul SpaceX.

Acest test de siguranţă se va desfăşura la Centrul Spaţial Kennedy din Florida şi va presupune lansarea unei capsule Crew Dragon cu ajutorul unei rachete Falcon 9. Experţii în aeronautică explică faptul că SpaceX are nevoie ca acest test să fie unul de succes pentru a demonstra NASA că siguranţa astronauţilor este asigurată în timpul zborului; prima misune cu echipaj în care Crew Dragon va fi folosită urmând să aibă loc anul acesta.

În martie 2019, SpaceX a derulat misunea Demo-1 în care a demonstrat că capsula Crew Dragon poate realiza călătoria de la sol către ISS şi înapoi în siguranţă, dar, la doar lună, respectiva capsulă a explodat în timpul aceluiaşi test de siguranţă pe care îl va încerca ca acum.

Testul din data de 18 ianuarie va cuprinde simularea unei lansări eşuate în care racheta Falcon 9 se va opri după prima etapă; în acest timp, cele 8 motoare care ar trebui să asigure desprinderea capsulei de racheta pe care o propulsează. Oamenii de ştiinţă au calculat că întreg testul de siguranţă ar trebui să dureze în jur de 12 minute din momentul lansării până la deschiderea paraşutelor care vor asigura o coborâre controlată a capsulei în apele Oceanului Atlantic. De asemenea, oamenii de ştiinţă nu se aşteaptă ca racheta Falcon 9, care va fi folosităîn cadrul acestui test, să supravieţuiască desprinderii capsulei Crew Dragon, dat fiind faptul că aceasta va fi cel de a treia lansare în care va fi folosită.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase