Home » D:News » Ghid pentru alegerea unui frigider Samsung

Ghid pentru alegerea unui frigider Samsung

Ghid pentru alegerea unui frigider Samsung
Publicat: 16.01.2020
Probabil ai deţinut măcar o dată în viaţă un telefon Samsung sau cel puţin ai văzut unul la un prieten. Cu toate acestea, poate niciodată nu ai deţinut un frigider Samsung. Asta pentru că producţia de frigidere este mai discretă şi alte branduri sunt mai cunoscute.

Samsung este un imens conglomerat coreean axat în principal pe electronică şi are o activitate de peste 70 de ani. Fiind o companie de tehnologie în primul rând, Samsung este cunoscut pentru inovaţiile lor în aparate. În plus, Samsung este printre cele mai bune mărci de aparate de lux accesibile. Cele mai mari segmente sunt spălătoria şi refrigerarea.

Există multiple tipuri de frigider Samsung, cu una, două, trei sau patru uşi. Frigiderele companiei coreene au cea mai recentă tehnologie şi sunt proiectate frumos pentru a face bucătăria să iasă în evidenţă.

Frigiderul este aparatul găsit cel mai frecvent în case. Totuşi, există o multitudine de modele şi tehnologii disponibile astăzi în comerţ, aşa că poate fii complicat să-ţi găseşti drumul către un frigider Samsung potrivit pentru casa ta.

Samsung este însă foarte atent la nevoile şi stilurile de viaţă în schimbare ale consumatorilor. Astfel, într-un ghid practic, compania împărtăşeşte informaţiile esenţiale şi sfaturile necesare pentru alegerea unui frigider Samsung potrivit.

Cinci sfaturi pentru a alege corect un frigider Samsung

1. Freestanding sau încastrat?

Un frigider încastrat se îmbină perfect în bucătărie, forma sa armonizându-se cu cea a altui mobilier. Pe de altă parte, alegerea este limitată la modele combinate sau cu o singură uşă , de dimensiuni standard (60 cm lăţime) şi care oferă un volum limitat.

În schimb, un frigider freestanding permite trecerea către un frigider cu capacitate mai mare, cu două, trei sau patru uşi, beneficiind de opţiuni precum un distribuitor de apă sau un ecran conectat, de exemplu.

2. Una, două, trei sau patru uşi?

În funcţie de spaţiul disponibil şi de nevoile tale, este posibil să alegi dintre mai multe tipuri de frigider Samsung.

Modelul standard cu o uşă: cu un spaţiu unic de refrigerare, implică în general să achiziţionezi un congelator în plus. Trebuie menţionat că unele modele pot încorpora o zonă suplimentară de congelare.

Uşa dublă: congelatorul este situat deasupra zonei frigorifice. Acest model tinde să dispară în favoarea modelului de frigider combinat, al cărui spaţiu pentru congelator, mai mare, este situat în partea de jos, facilitând accesul la frigider.

Side by Side: este ideal pentru casele care au nevoie de mult spaţiu de depozitare. Congelatorul este în stânga, frigiderul în dreapta. La unele modele, zona de refrigerare poate fi împărţită în două cavităţi pentru a stoca alimentele la temperaturi diferite.

Multi-Doors: (numit şi frigider american sau cu uşi franceze) este format din 3 sau 4 cavităţi, cu spaţiu frigorific deasupra şi spaţiu de îngheţare dedesubt, fiind potrivit pentru cele mai spaţioase bucătării.

Evaluează volumul necesar

Numărul de persoane din gospodărie este criteriul principal pentru determinarea volumului ideal al unui frigider Samsung. Pentru o singură persoană, este recomandat să alegi un volum mai mic de 250 litri. Pentru două până la trei persoane, este recomandat un volum de 250 până la 350 litri. Dincolo de asta, este de preferat să ne îndreptăm către un model de capacitate mare, mai mare de 350 litri.

Personalizează-ţi frigiderul

Ultimul pas: adaptaţi frigiderul la interiorul casei tale alegând culoarea şi tipul de deschidere a uşii. Unele modele oferă funcţionalităţi şi caracteristici diferite pentru a satisface toate dorinţele: distribuitor de apa rece sau de gheaţă, ecran conectat, zona convertibilă care devine frigider sau congelator în funcţie de necesităţi, mâner uşor etc.

Înţelege eticheta energetică

Eticheta energetică indică principalele performanţe şi caracteristici ale unui aparat de uz casnic. În cazul unui frigider Samsung, consumatorul va găsi, de exemplu, consumul anual de energie, volumul (în litri) al diferitelor compartimente sau chiar nivelul de zgomot. Eficienta trebuie sa fie primul criteriu dupa care alegem frigiderele!

Clasa energetică a unui frigider poate varia de la A +++ (oferind cele mai bune performanţe) până la A +. Modelele A ++ şi A +++ consumă energie cu 20% şi cu 40% mai puţin decât un frigider A +.

Sfaturile Samsung pentru a avea grijă de frigiderul tău

Contrar credinţei populare, frigiderul nu creează frig: el expulzează aerul cald din cavitate. Acesta este motivul pentru care un frigider degajă căldură şi este recomandat să nu fie instalat lângă un cuptor, de exemplu.

De asemenea, stocarea într-un frigider Samsung a recipientelor care sunt încă fierbinţi forţează motorul să funcţioneze cu viteză maximă, ceea ce îl poate deteriora sau poate creşte consumul de energie.

De asemenea, este recomandat să nu stivuieşti într-un frigider prea multă mâncare, pentru a permite aerului să circule uşor în cavitate şi să ajuţi sistemul de răcire.

Pentru păstrarea alimentelor este de preferat să îndepărtezi ambalajul înainte de a depozita produsele sau chiar să separi mâncarea crudă şi cea gătită pentru a evita proliferarea bacteriilor.

În plus, este mai bine să nu păstrezi anumite fructe şi legume în frigider, cum ar fi cartofii sau roşiile, deoarece există riscul de a le modifica gustul sau textura.

Pentru a evita risipa, alimentele cu o dată de expirare aproapiată vor fi puse în evidenţă sau îngheţate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase