Home » D:News » Al doilea deces înregistrat în urma infecţiei cu noul tip de coronavirus din China

Al doilea deces înregistrat în urma infecţiei cu noul tip de coronavirus din China

Al doilea deces înregistrat în urma infecţiei cu noul tip de coronavirus din China
Publicat: 17.01.2020
Autorităţile chineze din oraşul Wuhan au anunţat că o persoană a murit din cauza infecţiei cu noul tip de coronavirus din China, fiind al doilea deces înregistrat ca urmare a acestui virus, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost spitalizat recent, pacientul prezentând o stare anormală a funcţiei renale şi probleme severe la mai multe organe, a anunţat Comisia Medicală a municipiului Wuhan. Pacientul a decedat pe data de 15 ianuarie.

Până acum, în oraşul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecţiei cu un nou coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial şi a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Luni, o femeie din China a fost plasată în carantină în Thailanda, fiind primul caz detectat în afara Chinei.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Simptomele sunt şi ele diverse, de la febră la insuficienţă renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit uşor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni şi a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia şi apoi 37 de ţări, în perioada 2002 – 2003, potrivit Mediafax.

Un coronavirus este vinovat şi de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat iniţial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS şi MERS, având drept simptome principale febra şi dificultăţile respiratorii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase